Stichting Rolstoelbasketbal organiseert Stepp-in-toernooi

2
1073

scoren_400Op zondag 4 januari werd het stepp-in-toernooi voor rolstoelbasketbal als pilot-project georganiseerd in “De Klaampe” te Westerhaar. De Stichting Rolstoelbasketbal kan met trots terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

De Stichting probeert mensen met een beperking of handicap aan het bewegen en sporten te krijgen. Het stepp-in-toernooi was hier een uitgelezen mogelijkheid voor.

De teams bestonden uit nieuwe en meer ervaren rolstoelbasketballers. Voor sommigen was het de eerste ervaring met deze rolstoelsport. Mensen waren benaderd middels flyers en posters, kosteloos gedrukt door drukkerij Loohuis uit Vriezenveen
Op de site www.stepp-in-toernooi.nl konden mensen zich inschrijven.
Van heinde en ver kwamen mensen naar dit toernooi. Zelfs uit het Duitse Nordhorn waren spelers van de partij.

Tegen 2 uur hield voorzitter Karel Hanse zijn openingsspeech. Daarbij werd o.a. aandacht besteedt aan Margret Ester uit Gramsbergen. Zij werd bedankt voor het binnenhalen van een grote donatie van het VSB fonds. Ook werd ActiveLine uit Hoevelaken bedankt voor de forse korting op sportrolstoelen. De rolstoelen zijn aangekocht voor clinics en als eerste voorziening van nieuwe spelers, zo ook op dit toernooi.

De 8 teams hadden namens als Oliebollen, Champagne en Appelflappen. Door het “mixen” ontstonden er teams met ervaren en minder /niet ervaren spelers. Hierdoor kon iedereen op een leuke manier aan het sporten komen en was het voor iedereen toegankelijk. Het was mooi om te zien hoe ervaren spelers ruimte lieten voor de anderen en hen goed bij het spel betrokken.

Omstreeks 18.30 uur waren alle wedstrijden afgewerkt, waarna zij die zich hadden aangemeld voor het buffet zich hieraan konden laven.

Het was een inspannende dag die volgens iedereen naar volle tevredenheid verlopen is. De Stichting Rolstoelbasketbal gaat hier een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
( www.rolstoel-basketbal.nl )

     het_stepp_in_team_640 spreker_eric_grip__activeline_640x480_400

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier