Steeds beter spelend Voorwaarts speelt verdiend gelijk tegen hoogvlieger OZC

0
1682

Want met 12 uit 5 mag je OZC toch wel zo noemen. Het was alweer de 4e uitwedstrijd tegen een Top 5 club. Het team krijgt steeds meer vorm. Bernd Bove en Wout Roelofs stonden nu in de basis. Wout voor de 1e keer deze competitie. Sander Scherphof ontbrak in verband met een weekend Londen.

Voorwaarts trok meteen ten aanval, wat resulteerde in een goede kans voor Mauro Slatius. Zijn schot ging voorlangs. Het 1e kwartier bleef het initiatief zonder verder gevaarlijk te worden. Maar na precies 15 minuten gebeurde wat Voorwaarts nogal eens overkomt. Sander Berghuis had nog geen OZC speler en bal gezien, maar toen was het ook direct raak. Tom Simons reageerde alert op een steekbal door het midden en passeerde de uitlopende Berghuis simpel: 1-0
Even was Voorwaarts de kluts kwijt. In de 18e minuut had het zo maar 2-0 kunnen zijn. Rik Jan de Groot kopte van dichtbij naast. De 1e helft ging verder gelijk op zonder grote kansen.

De 2e begon sensationeel. Een aantal toeschouwers kwamen hiervoor te laat. Meteen vanaf de aftrap toog Voorwaarts ten aanval. En in de 48e minuut was het al raak. Mauro Slatius komend vanaf rechts haalde vanaf ongeveer 25 meter hard uit. Buiten bereik van de keeper spatte de bal op de paal. Good-old Gert Dogger lette goed op en vanuit een moeilijke hoek tikte hij, met een klein beetje hulp van een OZC verdediger, de bal in het doel: 1-1. Ook in de 2e helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Voorwaarts speelde beslist niet onverdienstelijk, maar het creëren van echte kansen blijft nog steeds een moeilijk verhaal. Na 67 minuten kreeg de zojuist ingevallen René Eggink een goede kans. Met zijn eerste balcontact stuitte hij echter op de goed uit zijn doel gekomen doelman. In de 77e minuut mikte Gert Dogger van ver net naast de paal. Na 86 minuten zagen we de mooiste aanval tussen de rasvoetballers Dogger en Bernd Bove. Gert riep al tijdens zijn actie waar Bernd de bal kon verwacht. En de bal kwam op maat. Bernd zag zijn lage schuiver geblokt worden door een oplettende verdediger. In de 90e minuut vond Lars Bove broer Bernd . Het lobje over de uitgekomen doelman was echter net iets te hard. Ook OZC had zijn kansjes, dus met het uiteindelijke gelijke spel, konden beide teams wel mee leven. Volgende week komt Marienberg naar het Twistveen.

Berghuis; de Lange, B Wessels, L Bove, Roelofs; Klos, Boertje, B Bove; Dogger (87 N Wessels), Harms (67 Eggink), Slatius.