Startend rolstoelbasketbalteam ervaring rijker.

0
695

Afgelopen zaterdag ging het 2e rolstoelbasketbalteam van Second Dribble naar Roden voor hun 2e wedstrijddag. Waar het donderdag op de training nog leek dat het team dit keer compleet zou zijn, werd op deze dag bekend dat Henk van de Gouw uit Hoogeveen uitgeschakeld was. De 1ste wedstrijd werd gespeeld tegen GSVA uit Amersfoort. Het was gelijk al duidelijk dat dit team al veel meer ervaring had. Coach Ronald Hofsink uit Westerhaar sprak het team een aantal keren flink moed in. De tegenstanders bleken te snel te zijn. Erik Beuker uit Hoogeveen scoorde een mooie 3-punter die niet geteld werd. Ook Maria van der Zande uit Emmen wist te scoren. Helaas bleef het hierbij en de wedstrijd werd verloren met 46-4.

De 2de wedstrijd was tegen het jonge team Flying Red uit Roden. Het team begon met frisse moed aan de wedstrijd.

Er werd duidelijk beter gespeeld, de aanval was rustiger, de verdediging zat door een goede communicatie beter in elkaar. Toch was dit niet genoeg om op voorsprong te komen. Na de 1ste  helft stond het 10-2 voor Flying Red. De 2e helft was nog maar net begonnen of Gijs Even (Coevorden) scoorde. De moed kwam weer even helemaal terug. In het laatste kwart werd er nog gescoord door Maria van der Zande. Na deze score leek het alsof er meer frustratie in het team kwam, waardoor ze de moed weer verloren. De wedstrijd werd verloren met 22-6. Het was een leerzame dag, vooral voor de nieuwere spelers van dit team.  Voor info over rolstoelbasketbal, bel 06-20004267