Start Nederland leest! In Twenterand

0
568

Van vrijdag 23 oktober tot en met vrijdag 20 november 2009 vindt de vierde editie plaats van de campagne Nederland Leest. De initiator van deze campagne is de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
Iedereen wordt tijdens deze landelijke campagne uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. In 2009 leest heel Nederland de roman Oeroeg van Hella Haasse. In 2008 was dat ‘Twee Vrouwen` van Harry Mulisch, in 2007 De gelukkige klas van Theo Thijssen (1926) en in 2006 stond Dubbelspel van Frank Martinus Arion centraal.
Het Nederland Leest-boek krijgen de volwassen leden van de openbare bibliotheken cadeau tijdens de campagneperiode, zolang de voorraad strekt. Vervolgens worden de lezers aange-moedigd er met elkaar over in gesprek te gaan. Bijna alle 1200 bibliotheekvestigingen in Nederland doen mee aan Nederland Leest.
Het startsein voor de bibliotheken in Twenterand is op vrijdag 23 oktober om 14.00 uur in de Bibliotheek Vriezenveen. Aansluitend vindt dan de uitreiking plaats van de gratis boeken aan de hiervoor uitgenodigde leden van de leeskringen. Vanaf 14.00 uur is het voor alle (volwassen) leden mogelijk het gratis boek af te halen in een van de bibliotheekvestigingen in Twenterand.

Tegelijk met het boek ontvangt iedereen een uitnodiging om deel te nemen aan de grote leeskringavond rond ‘Oeroeg` op donderdag 19 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier