SDO verzaakt om koppositie te behouden

0
1914

Zaterdag 10 oktober is het vlaggenschip van SDO afgereisd naar Bolsward, om daar een wedstrijd te spelen tegen Westergo 1. Beide teams waren voorafgaand aan de wedstrijd nog ongeslagen, maar Westergo 1 had wel een puntje laten liggen in Wierden. Dit zorgde ervoor dat beide teams erop gebrand waren om de koppositie te pakken. Iets na 15.30 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in. De wedstrijd begon erg onzorgvuldig aan de kant van SDO grotendeels veroorzaakt door meerdere plaatsfouten. Desondanks wisten de SDO’ers bij te blijven tot een 3 – 3 tussenstand. Hierna was Westergo de ploeg die de leiding nam en de wedstrijd naar hun eigen hand zette door enkele effectieve kansen te benutten, 8 – 3. Toch wisten de SDO’ers het hoofd koel te houden waardoor zij tegen het eind van de eerste helft terugkwamen tot een 11 – 9 ruststand.
Na rust ging SDO 1 met goede moed het veld in, met het idee dat de thuisploeg was afgezwakt. Niets was minder waar, SDO bleef achter de tegenstander aan hobbelen, door kansen niet af te maken en niet het dynamische spel te spelen waar vooraf aan de wedstrijd op geoogd was. Hierdoor werd het al snel 15-9, voor de thuisploeg. SDO 1 wist de tweede helft maar 3 keer te scoren. De wedstrijd eindigde in een 19-12 verlies. Hopelijk kan het vlaggenschip dit verlies omzetten in een les voor de volgende wedstrijden. Volgende week speelt SDO ‘thuis’ tegen Blauw-zwart om 15.30 uur.