SDO verliest streekderby

0
1167

Zaterdag 12 januari stond de eerste wedstrijd van 2019 op het programma voor het vlaggenschip van SDO. De ploeg van Vincent Weghs trad aan tegen Blauw Zwart uit Wierden. Gezien de nabije ligging van beide plaatsten en de rivaliteit onderling, mag er echt gesproken worden van een streekderby. De afgelopen seizoenen werd deze derby veelvuldig gespeeld. Dit leverde vaak spannende wedstrijden op en resulteerde de ene keer in een overwinning voor de SDO’ers, de andere keer gingen de Wierdenaren er van door met de winst en soms eindigde het in een puntendeling.

Het vele publiek dat afgekomen was op deze wedstrijd, zag een gelijkopgaande beginfase waarin de ploegen elkaar met veel strijd bestreden. Het was steeds stuivertje wisselen. De ene keer kwam SDO op voorsprong, en dan was het de beurt aan de bezoekers. Na een kwartier gaf het scorebord een 4-4 tussenstand aan. De Oranjehemden waren de betere partij, maar wisten dit niet uit te drukken in de score, de bezoekers sprongen veel effectiever om met hun kansen. Niet veel later was het 5-5. In de slotfase van het eerste bedrijf verslapten de Westerhaarders. Blauw Zwart, de ploeg van voormalig trainer/coach van SDO Marco Groothuis, profiteerde hier optimaal van, en sloeg een gaatje. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 5-8 ruststand.

Na rust was het Blauw Zwart dat scherp de kleedkamer uitkwam, en vergrootte het gaatje naar vier doelpunten verschil, 5-9. Nu was het zaak voor de SDO’ers om snel het gat te dichten. In eerste instantie lukte dat niet. Dit kwam doordat de bezoekers op de juiste momenten de korf wisten te vinden. Een kwartier voor tijd was het 9-13. SDO gaf de moed niet op, zette aan en scoorde twee keer op rij, 11-13. De spanning was weer helemaal terug. De Westerhaarse formatie wist daarna de aanvallen van de bezoekers te beperken tot éénschotaanvallen. Helaas wisten de Oranjehemden zelf ook de korf niet te vinden. Opnieuw gingen de bezoekers beter om met de kansen en haalden de wedstrijd binnen met twee rake afstandsschoten, 11-15. In de laatste minuten wisten beide ploegen nog eenmaal tot scoren te komen. Einduitslag SDO – Blauw Zwart: 12-16.

Een terechte nederlaag voor SDO. De ploeg had te veel kansen nodig om tot scoren te komen en maakte veel onnodige fouten in. De Westerhaarders gaan zich nu gaan richten op de volgende wedstrijd. 26 januari speelt de ploeg opnieuw een thuiswedstrijd. Hemur Enge uit Amerongen komt op bezoek in Westerhaar. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Klaampe en begint om 16:25 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier