SDO verliest nipt van naaste concurrent DTG

0
671

korfbal008De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar moest SDO meteen vol aan de bak. Het moest aantreden tegen DTG uit Wijckel. DTG staat bovenaan in de vierde klasse D. SDO volgt op 2 punten en zal dus in elk geval niet mogen verliezen om de aansluiting te houden.
Het zou een wedstrijd met weinig doelpunten worden. Het was DTG dat vanaf de eerste minuut het initiatief nam. SDO kon wel steeds goed volgen maar kon niet op voorsprong komen. Net voor rust wist DTG een klein gaatje te slaan (3-5).
SDO kwam goed de kleedkamers uit en kon het gat dichten. DTG liet SDO echter niet op voorsprong komen. Tot 9-9 ging de wedstrijd gelijk op. Net voor tijd wist DTG de 10-9 te maken. SDO nam wat meer risico in de verdediging en moest dat bekopen met een doelpunt (11-9). In de laatste secondes kon SDO nog een keer scoren (11-10), maar moest wel 2 belangrijke punten achter laten.
SDO staat nu samen met SIM 4 punten achter op DTG. KIOS`45 volgt met 1 verliespunt meer, maar een wedstrijd meer gespeeld.
Komend weekend staat de wedstrijd tegen SIM op het programma (16.20uur in De Klaampe). De winnaar van dit duel zal nog mee kunnen doen voor het kampioenschap, maar is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van koploper DTG.