SDO/UNI 1 – Koru 1

0
653

logo-korfbal.jpgZaterdag 11 oktober stond de wedstrijd SDO/UNI 1 – Koru 1 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld in Kloosterhaar. Het was duidelijk dat beide ploegen belang hadden bij de punten om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen in de competitie.
Scheidsrechter Van Hummel blies om 15:30 uur de wedstrijd in. Meteen vanaf het begin ging het gelijk op. Beide ploegen speelden in een hoog tempo, creëerden veel kansen en wisten deze kansen om te zetten in doelpunten. Dit leverde een aantrekkelijke eerste helft op, met veel doelpunten. Er was veel beleving bij de spelers en de toeschouwers. De ruststand was 9-10 in het voordeel van de bezoekers, Koru 1.
In de rust was het gaan regenen.

De vraag was of dit effect zou hebben op de wedstrijd. Dit bleek jammer genoeg zo te zijn. Waar de eerste helft erg aantrekkelijk was met veel doelpunten, speelden de ploegen in de tweede helft onder hun niveau. Beide ploegen wisten bijna niet tot scoren te komen. Dit kwam door het goede verdedigen maar vooral ook door de fouten in de passing. In de tweede helft vielen maar 3 doelpunten. De eindstand was 10-12 in het voordeel van Koru 1.
Volgende week zaterdag, 18 oktober, speelt SDO/UNI 1 haar laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. Daarvoor moet de ploeg afreizen naar Didam om het daar op te nemen tegen DLKV 1. De wedstrijd begint om 15:30 uur.