SDO houdt DLKV in spannende slotfase achter zich

0
1352

Na de overwinning van vorige week op WIKO waren de Oranjehemden erop gebrand om deze lijn door te zetten. Ditmaal mocht het team uit Westerhaar aantreden tegen DLKV uit Didam die ook haar eerste wedstrijd wist te winnen. Ondanks dat de Westerhaarders vroeg uit de veren moesten om in Didam haar tweede competitiewedstrijd te beginnen waren de SDO’ers er niet minder scherp om.

In het begin van de wedstrijd was het constant stuivertje wisselen. Dit ging door tot een stand van 4-4. Hierna wist SDO een gaatje te slaan naar 6-9. Dit was vooral te danken dat de REAS formatie niet mee ging in het verbale en fysieke spel van DLKV en gretig gebruik maakte van de fouten die DLKV bleef maken in verdedigend opzicht. Waar DLKV veel had aan te merken op de wedstrijdleiding hield SDO wijs haar mond. Door zeer effectief met de kansen om te springen wisten de SDO’ers zelfs brutaal uit te lopen naar 7-12. Vlak voor rust vielen er aan weerszijde nog een aantal doelpunten 9-15. Voor de Westerhaarders dus een zeer goede eerste helft waar er veel werd gescoord. De ploeg kreeg in de rust van coach Vincent Weghs te horen dat de punten nog niet binnen waren en dit bleek ook het geval in de tweede helft. DLKV komt goed de kleedkamer uit en komt terug tot 14-17. In deze fase vergeet SDO door te drukken om zo het moraal bij de thuis spelende ploeg in de kiem te smoren. DLKV houd hoop en maakt er 16-18 van. De SDO’ers schakelen vervolgens weer een tandje bij en maken weer een gat van 5 doelpunten 18-23. Met nog 7 minuten op de klok zou je denken dat de geroutineerde ploeg uit SDO dit makkelijk zou kunnen uit spelen. Helaas was niets minder waar. Door verkeerde keuzes zowel aanvallend en verdedigend weet DLKV terug in de wedstrijd te komen en weet nog tot 23-24 terug te komen. Dit is tevens ook de einduitslag. SDO kan terugkijken op een zeer goede wedstrijd waar het effectief met haar kansen omging en waar het plezier om te korfballen goed aanwezig was. Toch zijn er nog verbeterpunten en dit moet de ploeg in aanloop naar de volgende wedstrijd uit tegen Blauw Zwart weten te verbeteren om zo aan de kop van de competitie te blijven