SDO eindigt met lege handen

0
273

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitieronde van het zaalseizoen op het programma. In Wierden speelde koploper Blauw Zwart tegen middenmoter TOP. Bij winst zouden de Wierdenaren zich kronen tot kampioen. Mocht Blauw Zwart er niet in de slagen om de winst te pakken, dan waren er kansen voor SDO en Elko die het in Westerhaar tegen elkaar opnamen. SDO mocht bij aanvang van dit belangrijke duel dus nog hopen op de titel. Daarvoor moest de ploeg gaan afrekenen met Elko, dat de vorige onderlinge confrontatie in Elim wist te winnen met 14-11.

In een afgeladen sporthal, met veel supporters van beide ploegen, floot arbiter Meetsma om 15:50 uur het duel in. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gespeeld op het scherpst van de snede, beide ploegen legden veel strijdlust op de mat. Het was Elko dat als eerste de voorsprong wist te pakken, 0-2. Ook na de eerste vakwisseling vielen er twee doelpunten aan de zijde van de ploeg uit Elim. En zo keek SDO na 10 minuten tegen een 0-4 achterstand aan. De Westerhaarders lieten zich enigszins de kaas van het brood eten. De ploeg wist wel kansen te creëren, maar de afronding ontbrak. Ook werden er teveel onnodige fouten gemaakt in de verdediging.

Dit zorgde ervoor dat Elko nog verder weg kon lopen naar 1-7. Na een genomen time-out kreeg SDO meer grip op de wedstrijd, maar de doelpunten bleven schaars aan de kant van de Oranje-formatie. Bij rust leidde Elko terecht met 4-10. In de beginfase na de korfwisseling veranderde het spelbeeld. SDO was sterker dan de bezoekers en probeerde zich terug te knokken in het duel.

Met twee doelpunten kroop de ploeg dichter naar Elko, 6-10. Daarna bleef SDO de betere van de twee, maar moest met lede ogen aanzien dat Elko mee scoorde. Hierdoor bleef de marge van de bezoekers intact. SDO streed voor wat het waard was, maar het gebrek aan efficiëntie deed de ploeg de das om. Vooral één vak wist zeer moeizaam tot scoren te komen. Een kwartier voor tijd stond er een 9-13 tussenstand op het scorebord. In de slotfase werd het niet meer spannend. De ploegen bleven strijden voor elk punt, maar de wedstrijd was al beslist. Eindstand SDO – Elko: 11-15

Door deze terechte, maar zeer jammerlijke nederlaag eindigt SDO op een derde plaats. Blauw Zwart won haar duel en pakte zo de titel. Elko promoveert tevens als één van de beste nummers twee. Toch mogen de SDO’ers tevreden zijn over het zaalseizoen. De ploeg van Marco Groothuis maakte een mooie ontwikkeling door, wist vele wedstrijden om te zetten in winst en kon hierdoor lang meestrijden om het kampioenschap. Helaas volgde hiervoor geen beloning.

De Oranjehemden gaan zich voorbereiden op het tweede deel van het veldseizoen. De ploeg staat zesde in de rangschikking. De doelstelling zijn: zichzelf snel veilig spelen en omhoog kijken.

Via deze weg willen de spelers en speelsters van SDO kampioen Blauw Zwart feliciteren met het behalen van de titel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier