SDO begint competitie met winst

0
1424

Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd tegen Lemmer 1 op het programma. Na een goede voorbereiding was het vlaggenschip van Marco Groothuis klaar voor een nieuw veldseizoen.

Het was voor SDO de uitdaging om haar eigen spel te spelen, gegeven dat er een harde wind over het veld blies en er op natuurgras gespeeld moest worden. Het duurde dan ook enkele minuten voordat de korf überhaupt gevonden werd. Het was Lemmer dat de score middels een afstandsschot opende. De oranjehemden waren inmiddels aan de weersomstandigheden gewend geraakt en wisten door middel van mooie snelle aanvallen vijfmaal op rij te scoren. Doordat het verdedigend ook goed dicht zat, pakte SDO een 3-8 voorsprong en zochten beide teams een plekje op het veld op om even de eerste helft te bespreken. Na de rust bleef SDO doorgaan waarmee ze de eerste helft waren geëindigd en wist meteen de korf te vinden. Het spelbeeld veranderde niet veel de tweede helft. SDO wist de korf daarna nog zesmaal te vinden. Ook in de tweede helft hadden de oranjehemden het verdedigend goed staan. Lemmer wist nog driemaal door de SDO verdediging te komen. Dit resulteerde in een 6-15 overwinning voor SDO en nemen de twee punten mee naar Westerhaar.

Komende zaterdag komt EKC 2000 uit Emmen op bezoek in Westerhaar. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.