Samen staan we sterk!

0
806

een_bus_vol_mensen_320x200_200Stichting VROM? roept alle inwoners van de dorpen rond de LOGs (landbouwontwikkelingsgebieden) via brieven, posters en persberichten op om woensdagavond 7 mei mee te gaan naar de vergadering bij Provinciale Staten. Deze vergadering staat in het teken van de LOGs en de mega bio-industrie. Hierna zullen de Provinciale Staten besluiten of het reconstructieplan aangepast zal worden of niet. Het is van het grootste belang dat veel mensen mee gaan naar Zwolle. Het televisie programma Zembla zal aanwezig zijn om opnames te maken. Mensen die mee willen, kunnen zich tot 1 mei opgeven via telefoonnr.: 0546-658272 of 0546-641257, of via de website www.vroomshoopgeenmesthoop.nl. Vervoer hoeft geen probleem te zijn, er is o.a. voor een bus gezorgd.

Via een burgerinitiatief heeft de stichting VROM? in samenwerking met andere belangengroepen er voor gezorgd dat het onderwerp landbouwontwikkelingsgebieden opnieuw op de agenda van Provinciale staten komt. Het burgerinitiatief kreeg de overweldigende steun van 7.100 inwoners van Overijssel, het voldeed aan alle voorwaarden , dus konden Provinciale Staten niet anders, dan het onderwerp op de agenda te plaatsen: 7 mei zal het in de statencommissie besproken worden, aan de hand van deze vergadering zullen de partijen een standpunt innemen; moet het reconstructieplan aangepast worden, zodat de benaming “LOG” verdwijnt of blijft het zoals het is. De aanwezigheid van heel veel burgers, die vinden dat mega bio-industrie niet thuis hoort in een landbouwgebied, dat dicht bij woonkernen ligt, zal zeker van invloed zijn op het standpunt van de leden van Provinciale Staten. Het zal aantonen dat veel burgers zich ernstige zorgen maken, zodanig dat zij de moeite nemen naar Zwolle te gaan, om daar met hun aanwezigheid te laten zien dat het belang van burgers meegewogen moet worden in de beslissingen die genomen gaan worden.

In oktober gingen 150 mensen naar een vergadering van Provinciale Staten, dit maakte veel indruk bij zowel provincie als gemeente. Stichting VROM? hoopt dat er nu nog veel meer mensen mee zullen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier