S.D.O. thuis onverslaanbaar

0
608

Afgelopen zaterdag stond er voor SDO, dat thuis het hele seizoen al ongeslagen is, een belangrijke wedstrijd op het programma. SDO moest thuis tegen de nummer 2, KIOS `45. Een echte streekderby met als inzet een goede kans op de titel in de 4e klasse. Het afgelopen seizoen heeft de wedstrijd tegen KIOS drie keer eerder op het programma gestaan, elke keer wist de thuisploeg te winnen, statistisch gezien lagen de beste kansen dus bij SDO.
De eerste 5 minuten ging het over en weer, SDO kwam met 1-0 voor, hierop volgden vrijwel onmiddellijk de 1-1, 2-1 & 2-2. Tot 3-3 ging het gelijk op. Hierna wist KIOS een gat van 3 punten te creëren, ze liepen uit naar 3-6. SDO was slordig in hun aanvallen en nam verdedigend af en toe verkeerde beslissingen. Na de 3-6 kon SDO zich goed herpakken en knokte het zich langzaam terug in de wedstrijd. De rust werd ingegaan met een 6-7 score in het voordeel van KIOS. De tweede helft was duidelijk voor SDO. SDO liep via 7-7, 7-8 & 8-8 uit naar 12-8. Met nog ruim 10 minuten te spelen probeerde SDO de wedstrijd rustig uit te spelen. Door wat onnodig balverlies en een aantal ongelukkige momenten in de verdediging wist KIOS nog terug te komen tot 12-10. SDO gooide de wedstrijd min of meer op slot door 3 minuten voor tijd de 13-10 te scoren. De laatste minuten wist KIOS nog wel dichterbij te komen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af op 13-12 in het voordeel van SDO.
Het was met recht een mooie streekderby te noemen. Door deze overwinning heeft SDO twee punten voorsprong genomen op Stadskanaal `74, dat zaterdag naar Sibculo moet afreizen voor de wedstrijd tegen KIOS. SDO heeft zaterdag aan een punt bij NIEK genoeg om het kampioenschap in de 4e klasse D binnen te halen. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur in Pesse, tevens kunnen de E1 en D1 volgende week het kampioenschap binnen halen, de E1 speelt `s morgens tegen Amicitia E3 om 10.30 in Westerhaar en de D1 speelt tegen Centrum om 11.15 uur in de Krim. We hopen bij alle wedstrijden op veel support