Ruim 200 kinderen lopen Palmpasen optocht in Westerhaar

0
1071

 

img_0035_1024x768_1018

Op zaterdag 27 maart werd in het kader van Palmpasen in combinatie met 125 jaar Westerhaar voor de kinderen van het dorp een groots Palmpasen evenement gehouden.

Om 11 uur liep plaatselijke muziekvereniging SDG vanaf het feestterrein de hoofdweg op richting verzorgingshuis “`t Haarhuus” gevolgd door ruim 200 kinderen met hun zelfgemaakte Palmpasenstok die begeleid werden door de aanwezige paashaas. Toen de muziek al bij de Wollegastraat rechtsaf ging verlieten de laatste deelnemers het feestterrein. Het was een prachtige stoet met de ene Palmpasenstok nog mooier dan de andere. De meegelopen ouders hadden de handen vol aan hun kinderen die vaak meer aandacht hadden voor de kijkers aan de kant dan hun haantje boven op de stok. Helaas sneuvelden er onderweg toch nog wat haantjes.

Aangekomen bij het verzorgingstehuis stonden de ouderen en personeel de stoet al op te wachten. Door de straffe wind bleven de meeste ouderen achter het glas maar een enkeling trotseerde deze wind en kwam toch naar buiten om tussen de kinderen en hun ouders naar de muzikale serenade van SDG te luisteren. Daarna werd de tocht voortgezet richting het feestterrein.

Daar stond de organisatie de kinderen al op te wachten. De Palmpasenstokken, die genummerd waren, werden in de grond gestoken en de Paashaas vermaakte de kinderen met het gezamenlijk zingen van liedjes en vertelde daarna dat in het grasveld heel veel eieren waren verstopt, waaronder 2 gouden en 2 zilveren. De gouden en zilveren eieren zouden een prijsje opleveren. Vol enthousiasme gingen de kinderen op zoek. De eieren lagen in een gebied van 50 bij 200 meter waardoor de kinderen wel even zoet waren. Dat was een mooie gelegenheid voor de jury om de Palmpasenstokken te jureren.

Na het eieren zoeken volgde de prijsuitreiking. De vinders van de gouden en zilveren eieren ontvingen uit handen van Marije Berkhof hun vindersloon, in de vorm van een lekkernij. Ook werden de makers van de mooiste stokken beloond met een prijsje. Troostprijzen waren er ook voor de stokken die het haantje waren verloren.
Intussen was er gelegenheid voor de kinderen om aan een lange tafel eieren te gaan verven, voor de ouders stonden er enkele partytenten op het terrein waar vrijwilligers lekkernijen zoals pannenkoeken en een gekookt eitje voor de alle aanwezigen aan het bereiden waren.
Daarna waren er nog diverse spelactiviteiten die door de huppelende Paashaas werd begeleid. Gelukkig waren de weergoden ons dorp goed gezind. Toen de laatste kinderen aanstalten maakten om naar huis te gaan begon het te regenen.

De uitstekende organisatie onder leiding van Marije Berkhof kon terug kijken op een geslaagde activiteit!

WesterhaarDigitaal.nl was ook aanwezig en de foto`s staan in het fotoalbum.

Heeft u zelf foto`s gemaakt en wilt u ze delen met anderen, stuur de foto`s dan naar foto@westerhaar.eu

We hebben al foto`s mogen ontvangen van Tamara Harzevoort  en Tiny de Jong en die willen we dan hartelijk bedanken voor de bijdrage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier