Rolstoelbasketbalseizoen ten einde.

0
628

Zaterdag heeft het eerste team rolstoelbasketbal van Second Dribble het seizoen met succes afgesloten. Twee weken geleden speelde het tweede team de laatste wedstrijden.

De playoffs hebben het tweede team geen succes gebracht. Door blessures en niet op komen dagen van spelers moest er buiten reglementair gespeeld worden, waarmee veel wedstrijden zijn verloren. Ook is het niveau in deze C-divisie behoorlijk opgekrikt waarop het team geen antwoord wist. De inzet van de wel-spelende spelers was enorm. Het team eindigde teleurstellend op een laatste plaats.

De playoffs van het eerste team verliep geheel anders. In Den Haag werd zaterdag de laatst ronde gespeeld met 3 wedstrijden op het programma: Waterland (Purmerend), Earlybird (Purmerend) en Kameleon (Den Haag).
Deze laatste wedstrijd werd na veel inzet verloren met 33-14. Kameleon was al met voorsprong kampioen in de landelijke B-divisie. Een pittige wedstrijd met trots verloren.
De wedstrijd tegen Earlybird leverde winst op. SD speelde boven verwachting hoewel er geen enkele wissel beschikbaar was. De stand liep snel op, met name door scores van Ronald Hofsink (Westerhaar) en Mathijs Sprakel (Hoogeveen) beide centerspelers. Eindstand: 31 – 19.

De wedstrijd tegen Waterland beloofde een fysieke wedstrijd te worden. Daarom werd deze wedstrijd gefloten door een scheids van NBB zelf. En dat was verstandig. Door strak fluiten wisten beide partijen waar ze aan toe waren, werd er niet gemeen gespeeld en werd het een geweldige pot. De stand liep alle vier kwarten gelijk op, tot op de laatste 20 seconden. Bij 26 – 28 voorsprong voor SD kreeg Waterland twee vrije worpen. Hiervan werd er één gescoord, warmee 10 seconden voor tijd de stand 27-28 was. Deze stand kon SD gelukkig vasthouden zodat zij de wedstrijd wonnen.

De Westerhaarse inbreng in onze teams wordt steeds beter. Naast coach spelen in ons eerste team twee spelers uit Westerhaar, Ronald Hofsink en Heidi Veurink.

Met trots is Second Dribble Rolstoelbasketbal 1 hiermee 2de geworden van deze landelijke divisie. Verdiend met hard werken, een goede training van Hans de Boer (Zwolle) en strak coachen van Henk van der Gouw (Hoogeveen). Voor meer info bel Dick van de Wetering 06 20004267.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier