Rolstoelbasketbal Second Dribble weet de punten binnen te halen

0
962

Zaterdag stond voor de rolstoelers van Second Dribble de wedstrijd tegen Koprol uit Nijmegen op het programma. Op voorhand een pittige klus. Beide ploegen speelden vol de aanval, waarbij het team uit Hardenberg een iets sterkere indruk maakte. Ton Tortike wist een voortreffelijke start te maken en scoorde de 0 van het scorebord. Koprol wist moeilijk door de verdediging van SD te dringen, zodat de score niet dichterbij kwam. Ook in de 2de helft hielden de beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Er ontstonden voor beide doelen wel mogelijkheden. Het lukte Hoogevener Eric Beuker een break te spelen, maar miste telkens op een haar. Door goed samenspel wist SD gretig de rebound te benutten en vergrootte het verschil. In de laatste kwart zette Koprol een slotoffensief in, maar daar vielen weinig scores uit. Het Westerhaarse duo Heidi & Ronald wisten de puntjes op de i te zetten en punten te maken. Als klap op de vuurpeil wist Ton Tortike met een 3-punter de wedstrijd te bekronen. Een mooie eindstand van 24 – 12 zet SD in de boeken.

Nieuwe kansen tegen Antilope 3 uit Utrecht. Beide ploegen begonnen gemotiveerd aan de partij. Het spel golfde heen en weer zonder dat er grote kansen waren, tot beide partijen gelijk achter elkaar wisten te scoren. Alleen SD wist de druk vast te houden. Wederom wist het duo Westerhaarse duo Heidi en Ronald de basket te vinden en te scoren. Door het ontbreken van lengte bij Antilope 3 wist Dick vd Wetering een serie af te vuren op de basket. Ook Matthijs Sprakel en Eric Beuker hielpen daarbij een handje. In de 2e helft gooide de Interim coach van SD meer kolen op het vuur met een Full court press. Een man/to/man verdediging gaf Antilope 3 geen schijn van kans om te scoren. Binnen no time ging SD met de punten er mee vandoor. Ook dit duel met een uitslag van 19 – 12 konden ze op hun conto schrijven.