Roelof Schippers pakt Overijsselse damtitel!

0
1609

pk_overijssel_2010_019_640x480_400Afgelopen zaterdag werd de laatste ronde van het Overijssels kampioenschap afgewerkt in Westerhaar. In de eerste klasse moest op de slotdag worden uitgemaakt wie er kampioen werd. De nummers één en twee, Bart Lugthart uit Hattemerbroek en Roelof Schippers uit Westerhaar moesten het in de laatste ronde tegen elkaar opnemen. De inmiddels 77-jarige Schippers gooide flink de beuk erin, zijn 57 jaar jongere opponent gaf echter geen krimp en leek op een veilige remise af te stevenen. In het late middenspel was het dan toch de beurt aan Schippers die met een mooie doorbraakfinesse de partij voor zich op wist te eisen en daarmee de titel veilig stelde. Lugthart eindigde op de tweede plaats voor Bennie Lawant die in de laatste ronde Adriaan Noppers wist te verslaan.
In de hoofdklasse lag Niek Kloppenburg op ramkoers voor de titel, daar het duel tussen Marino Barkel en Nico Lugthart in remise was geëindigd en Kloppenburg tegen Gerbrand Hessing aan remise voldoende had voor de titel. Het noodlot sloeg echter in het late middenspel toe, toen Kloppenburg zich op klaarlichte dag een schijf liet ontfutselen. De benjamin kwam het onheil niet meer te boven en moest lijdzaam toezien hoe Hessing, evenals Barkel en Lugthart, langszij kwamen in het algemeen klassement. Een barrage met versneld tempo moet nu uitmaken wie zich de kampioen van Overijssel van 2010 mag noemen. De barrage wordt op zaterdag 24 april as. gespeeld in Westerhaar.
-Witte van Moort kopje onder in bekerfinale-
Op donderdag 15 april jl. werd de finale van de provinciale beker afgewerkt tussen Witte van Moort en Zoranet Zwolle. Na een snelle remise tussen Joost Hendriksen en Marino Barkel werd het een zware opgave voor Witte van Moort. Edwin Twiest kwam niet verder dan een gelijkwaardige remise tegen Ernst-Jan de Bruijn. Dik de Voogd had de beste kansen tegen Johannes van der Veer en mistte uiteindelijk de winst door tijdsdruk en moest in remise berusten. De partij tussen Gerbrand Hessing en Martijn Vissers was er één op leven en dood. In een spannend tijdnoodduel met wisselende kansen moest Hessing uiteindelijk capituleren, zijn vlag viel met nog twee zetten te gaan. Zoranet won hierdoor verdiend de beker met 3-5. Beide teams zullen in mei meestrijden in het landelijke bekertoernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier