Raad van State: geen uitbreiding paardenhouderij

0
768

 De Raad van State zet een streep door de geplande uitbreiding van een paardenhouderij aan de Grindweg in Westerhaar. Dit gebeurt op verzoek van inwoners van Westerhaar die er vlakbij wonen en overlast vrezen.
Op de zitting in Den Haag constateerde staatsraad Jan Cees Bartel dat de gemeente Hellendoorn onzorgvuldig is geweest met het toestaan van een nieuwe paardenstal op het bedrijf van de familie Dekker. Het perceel waar Dekker volgens het bestemmingsplan Buitengebied mag bouwen ligt zowel in het verwevingsgebied van Twenterand als in het landbouwontwikkelingsgebied (log) van Hellendoorn.

De Raad van State heeft iets dergelijks in andere zaken afgeschoten omdat het niet is toegestaan dat een agrarisch bouwperceel in twee verschillende zones ligt van het Reconstructieplan. In het verwevingsgebied gelden voor agrariërs strengere regels dan in het log. Inwoners van Daarlerveen die protesteren tegen de verplaatsing in hun richting van veehouderij Kampman aan de Nonkesweg zagen hun schorsingsverzoek door de Raad van State van tafel geveegd.

Het rechtscollege constateert dat het bestemmingsplan Buitengebied geen bouwmogelijkheden geeft aan Kampman. Er is volgens staatsraad Bartel geen reden het bestemmingsplan met spoed buiten werking te stellen.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier