Prachtige optocht in Westerhaar!

0
1434

img_6995_320x200_309
Met een aarzelend zonnetje en een aangename temperatuur heeft zaterdag de optocht plaatsgevonden ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Voorafgegaan door de plaatselijke muziek vereniging Soli Deo Gloria trok een lange, kleurrijke stoet van versierde wagens, loopgroepen en reclamewagens door het dorp. De verschillende scholen, buurten, bedrijven en verenigingen hadden alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken.

De counry line dance groep North Hill Country Dancers haalde met een Saloon vol linedancers de eerste prijs. Hun thema was: De recessie is geweest, vandaag vieren wij feest! OBS de Blokstoeke haalde met een grote groep van maar liefst 75 leerlingen de tweede prijs met een wagen naar een ontwerp van de kinderen waarin de potloden van het logo, een poort met snoep en een taart met kersen was verwerkt.
De derde prijs ging naar leden van de oude brommervereniging `t Oale Kreng die, op hun oude Kreidlers en Zundapps, compleet met bakkebaarden en vetkuif iedereen uitnodigden om ‘met te goan brommers kiek`n`.
De buurtvereniging van de Dalweg won de vierde prijs met het thema ‘De ruilverkaveling van 1957` en had een huiskamer uit die tijd uitgebeeld compleet met rood pluche tafelkleed, naaimachine en petroleumstel. Een link naar deze tijd was de hooiberg met boerin en de tekst ‘Boer zoekt vrouw` ( 4e prijs).
Basisschool ‘De Fontein` locatie Hoofdweg spetterde je tegemoet met een echte fontein op de wagen , zij wonnen de vijfde prijs. Verder was Sinterklaas aanwezig en was er een levensgrote bakkerskar te zien.
Bij de loopgroepen won Tijmen de schoonmaker de eerste prijs, de dames van KinderOpVang De Cirkel die verkleed waren als K3 werden tweede en Pippi Langkous won de derde prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier