Politiek boos over bouw illegale sheds pelsdieren

0
779
 Het pelsdierenbedrijf Meijer aan de Hoffmansweg 12 (hazenpad) heeft zonder bouwvergunning 3 sheds laten bouwen waar de moederdieren en hun jongen nu in worden ondergebracht. De politieke partijen reageerden hierover zeer verontwaardigd.

VVD`er Walraven: “Illegaal gebouwde sheds kunnen we niet gedogen, dus afbreken.”
PvdA`er Zebel: “We geven volstrekt verkeerd signaal af als sheds mogen blijven staan.” Zebel bevreemdde het zeer dat het college de raad niet had geïnformeerd over deze sheds: “Wij kunnen geen politiek bedrijven als wij zelf zaken moeten controleren of iets wel of niet klopt.”

Na een boze Hans Zebel trok Gerjan Smelt, ChristenUnie, twee gele kaarten voor het college. Eén voor de wethouder handhaving en één voor de wethouder vergunningen. Ook hij vond dat het college de raad had moeten informeren en niet zo lang had moeten wachten met het nemen van een beslissing.

CDA`er Johannes Schipper nam het college “zeer kwalijk” dat er gebouwd is zonder vergunning. GBT`er Marcus Elzinga vroeg om passende maatregelen. SGP`er Ben Engberts legde de schuld bij Meijer en bij het college.

Na het horen van de felle kritiek betuigde wethouder Oordt spijt. Wethouder Koster bood zijn excuses aan.

Wethouder Koster: “Toen ik deze zomer ervan hoorde, heb ik gelijk een bouwstop afgekondigd. Ik heb er niet aan gedacht om de raad hierover te informeren.” Koster bekijkt deze dagen of hij ook juridische stappen kan ondernemen om een eind te maken aan het illegale gebruik van de sheds.

PvdA`er Zebel vond het weliswaar “dapper” van het college om nu toe te geven, maar hij vond dit niet ver genoeg gaan en diende namens de oppositiepartijen een motie van treurnis in waarbij werd uitgesproken dat men “ernstig teleurgesteld is in het college”.
De motie werd verworpen door een meerderheid van GBT en CDA.

Met de stemmen van PvdA en VVD tegen besloot een meerderheid van de raad uiteindelijk dinsdagavond wel dat het bestemmingsplan Hoffmansweg 12 wordt gewijzigd, opdat het pelsdierenbedrijf van Meijer mogelijkheden krijgt tot uitbreiding.

Daarvoor zal Meijer dan een bouwvergunning moeten aanvragen met de bijbehorende procedures.

Meijer is al sinds 2006 bezig met een bouwaanvraag, maar zag zich dit jaar genoodzaakt over te gaan tot illegale bouw, omdat hij werd geconfronteerd met een acuut ruimtegebrek. Het was voor hem de keus óf de jonge dieren te vergassen óf onder te brengen in nieuwe sheds.
(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier