Politie en gemeente willen illegale feesten en zenders voorkomen

2
716

logo_gemeente_twenterandPolitie en gemeente Twenterand slaan de handen ineen om illegale feesten en illegale radio uitzendingen binnen de gemeente te voorkomen. Het gaat hier om feesten waarvoor over het algemeen geen vergunning gegeven kan worden. Gemeente en politie Twenterand werken al heel goed en intensief samen. Deze overeenkomst onderstreept het belang van die samenwerking om de illegale feesten en zenders te voorkomen. Met name die laatste zijn burgemeester Koetje een doorn in het oog: “Het laatste jaar zijn wij al erg actief geweest tegen de illegale zenders. Deze overeenkomst geeft ook de politie voldoende armslag om daar preventief tegen op te treden.”

Een goede handhaving van de wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid, Ruimtelijke ordening en de Woningwet is van groot belang. Daarbinnen passen geen illegale evenementen, al dan niet in combinatie met het plaatsen van een zendmast. Dit om de volgende redenen:

Waarborgen van de openbare orde en veiligheid;
minder gelegenheid bieden aan jeugdigen om alcohol te gebruiken;
oneerlijke concurrentie met de legale horeca tegengaan.
Namens de gemeente ondertekent burgemeester Koetje de samenwerkingsovereenkomst en de heer H. Zonder doet dat namens de politie Twenterand.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier