Pilatus

0
2310

De Dalweg, de ruilverkaveling was net afgelopen. Alles was netjes kaal en glad gemaakt, en in die lege ruimte een rijtje boerderijen. Ze waren toen zo modern, dat boeren uit andere landstreken met de bus kwamen kijken. Allemaal een stal met koeien, rondom gras en aardappelland. Ook die van Berkhof waarschijnlijk wel, maar daar zijn de koeien al lang weg. Met de Kerst haal je er een boom, van de eigen kwekerij. In rijen staan ze daar groen te wezen, niks geen grasland meer. En nou hebben Geert en Alette voor die stal ook wat gevonden: yoga en pilates. Waar eerst Bertha dertien en Aaltje zeven een winter lang hun vaste plek hadden, komen nou zachte matjes. Ontspanning door inspanning. Hopelijk komt er dan wel een goede airco, om bij zuidenwind de putlucht van de nertsenkweker buiten te houden. Daar kun je moeilijk ademhalingsoefeningen in uitvoeren. Tenzij snakken en kokhalzen bij de oefeningen hoort natuurlijk.
Misschien gaat het wel de zelfde kant op aan de noordkant van Westerhaar. 
Vrom? spartelt nog wel tegen, er is zelfs een harde actiegroep opgericht, maar de megaboeren geven zich maar niet gewonnen. Ook de mensen van de harde actie zien het eigenlijk niet echt meer zitten. Ze hebben nu de hulp ingeroepen van een politiek partij, die voornamelijk bezig is mensen ons land uit te krijgen, die toch al geen varkensvlees mogen eten. Dat schiet niet op. Misschien is het wel goed, alvast een beetje te anticiperen op de komst van de varkensflats. Met de gedachte aan de yogastal van Alette in het achterhoofd, alvast het ontwerp zo te maken dat het later gemakkelijk aangepast kan worden. Bijvoorbeeld dat de verdiepingsvloer er zo weer uit kan, ik noem maar wat. Prachtige sporthallen heb je dan, daar heb je de bal zo nog niet tegen het plafond. Overdekte schaatsbaan, visvijvers waar je nooit meer je dobber tegen de wind hoeft in te gooien, altijd mooi weer met de kermis, een concertzaal waar geen mens klaagt over het lawaai. Boeren, bouwers en beleidsmakers: denk nou voor één keer eens vooruit! Nertsen mogen tegen die tijd toch al niet meer, daar hoeft niemand rekening meer mee te houden.
En tegen die tijd zal er misschien ook wel een rozenkweker bezig zijn, dan zit het met die lucht ook eindelijk goed. Het is een kwestie van geduld, maar als de geschiedenis zich herhaalt, kan het er nog heel mooi worden.

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier