Op het randje door Tom van den Berg (Tubantia)

1
1164

Buiten de box.

Met de haar kenmerkende bravoure begon Rosita van der Kruk tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand het ijzer op het juiste moment te smeden.
De voorzitster van de Stichting 125 jaar Westerhaar werd geïnterviewd door burgemeester Cornelis Visser en zij nam de gelegenheid te baat om te pleiten voor een evenemententerrein in het dorp.
Ze had ook al een prima plek in gedachten: het weiland aan de Hoofdweg / Schuineweg waar in 2010 nagenoeg alle jubileumfestiviteiten werden gehouden. En of de gemeente maar zo vriendelijk zou willen zijn, die grond aan te kopen. Van der Kruk keek Visser diep in de ogen. En die stamelde dat daarover dan maar eens moet worden gesproken. 1-0 voor Van der Kruk.

Het moment was subliem gekozen, want op zo’n nieuwjaarsbijeenkomst stikt het van de lieden die links en rechts met hun vingers in de Twenterandse pap roeren.

De aankoop van dit uit de kluiten gewassen gazon kan iets heel bijzonders opleveren, wanneer beleidsmakers `out of the box` durven te denken. Sluit je ogen en geef je fantasie alle ruimte zich een weg naar buiten te banen: een ambitieus college kan het terrein tot officieel festivalveld van Twenterand benoemen.

Waar houden we Bosrock? Niet meer in Vroomshoop, maar in Westerhaar. Randrock? Kan ook naar Westerhaar. Een taptoe met alle Twenterandse muziekverenigingen? Laat ze naar Westerhaar marcheren. En de Vriezenveners die speuren naar een locatie voor een hardrockfestival hoeven niet langer te zoeken: het kan straks in Westerhaar, inclusief dagcamping. Laat het even op je inwerken… zo gek is het helemaal niet. Van der Kruk heeft nu munitie genoeg om af te vuren in dat gesprek met Visser en co.

En geef toe, het zijn geen losse flodders. Bij de nieuwjaarsreceptie 2012 horen we vast meer…

Reageer en stuur een email naar t.vdberg@tctubantia.nl   
(Tubantia)

Ook hebben wij een onderzoek geplaatst aan de rechterkant, laat horen wat u ervan vind

1_639 locatie_640

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier