Ondernemersvereniging A.Z.B. Westerhaar-Vriezenveensewijk tevreden over 2010

0
1356

azb_250Het bestuur van ondernemersvereniging Algemeen Zakelijk Belang uit Westerhaar-Vriezenveensewijk kijkt zeer tevreden terug over het afgelopen jaar. Door een sterke lobby richting de gemeente Twenterand heeft men in goed overleg met de gemeente kunnen realiseren dat industrieterrein de Garstelanden zal worden uitgebreid met uiteindelijk 3 hectare, waarvan de eerste 1,5 hectare waarschijnlijk al eind 2011 uitgegeven kan worden aan ondernemers uit het dorp, deze hoeven dan niet meer naar omliggende dorpen met hun bedrijven, wat de goede leefbaarheid van Westerhaar ook in de toekomst zal garanderen. Tevens is men blij met de ontwikkelingen op de plaats van de oude bibliotheek, op eerder aandringen van het A.Z.B. worden hier naast woningen ook ondernemers de kans geboden zich te vestigen. Tevens heeft men met succes de gemeente Twenterand weten te overtuigen dat noodreparaties aan de Hoofdweg niets meer zouden uithalen, onder andere als gevolg van deze opmerkingen heeft men gekozen voor een totale aanpak van de Hoofdweg wat resulteerde in een nieuw asfalt wegdek.

Op diverse bestuurlijke gebieden heeft men invloed kunnen uitoefenen, door het meedenken bij de totstandkoming van de detailhandels- en bedrijventerreinvisie, zijn ook op gemeentelijk niveau de ondernemers uit Westerhaar goed vertegenwoordigd. De ondernemersvereniging en de gemeente Twenterand onderhouden dan ook een goede samenwerking. Bij de provincie Overijssel heeft men met succes, samen met meerdere partijen, een verlenging van de opritten op de N36 onder de aandacht gebracht, net als de afkeuring van de afwaardering van wegen rondom het dorp, wat kan resulteren in een onveiligere N341 en N36 die beide door Westerhaar lopen.

Het bestuur voelt zich erg gesteund door de ondernemers uit het dorp die Westerhaar-Vriezenveensewijk een warm hart toedragen, dit is te zien in het ledenaantal dat elk jaar nog groeiende is, met bijna 40 leden is het een ondernemersvereniging van omvang die zich ook in het komende jaar weer zal inzetten voor haar leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier