Odin Mol winnaar 18e Gerrit Slot Memorial

0
2697

Vrijdag 25 januari is voor de achttiende keer het Gerrit Slot Memorial gehouden in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar. Het bijzondere aan dit toernooi is dat elke deelnemer in ieder geval met een prijs naar huis zal gaan. Het toernooi werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Jennita’s Hairline uit Aadorp. Nadat voorzitter Niek Kloppenburg het openingswoord had gedaan, werd de openingszet verricht door de kleinzonen (van wijlen Gerrit Slot).

Het toernooi heeft een bijzondere opzet. De deelnemers uit verschillende klassen worden gedurende drie poules gemixt. Bij elke poule verandert het te behalen punten. Zo levert een overwinning in de eerste poule 3 punten op, in de tweede poule 6 en in de derde pouleronde 9. Na elke ronde worden poules opnieuw ingedeeld op basis van de totaal behaalde punten tot zover. Na de drie poules volgt een finaleronde (binnen de eigen klasse) tussen de nummers 1 en 2, 3 en 4 etc.

In de hoofdklasse rekende Odin Mol in de finale af met Tomasz Miksa waarmee hij het toernooi op zijn naam wist te schrijven met 57 punten, voor voorzitter Niek Kloppenburg (52 punten) en Tomasz Miksa (38 punten). Uittredend kampioen Gil Salomé wist in een sterke hoofdklasse niet verder te komen dan een zesde positie.

Witte van Moort-speler Lars Knol wist in de eerste klasse het toernooi te winnen. Met zijn overall score van 46 punten zou hij in de hoofdklasse op een knappe derde plek zijn geëindigd. Gert Drent uit Den Ham werd tweede, voor Witte van Moort-speler Bertwin Letteboer. Het was niet de avond van uittredend kampioen Jeffrey Steen. Hij kwam niet verder dan het achterveld.
Witte van Moort-speler Mark Paters wist de tweede klasse te winnen, voor clubgenoten Arend Boertje en Bennie Lawant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier