Nederlandse damjeugd strijdt om damtitel in Westerhaar

0
1469

Het wordt dit jaar alweer de 42e keer dat Damclub Witte van Moort het NK dammen voor Junioren organiseert. Een traditie waarvan het einde nog niet in zicht is.

Vele grootheden uit de damwereld hebben ons tweelingdorp aangedaan om aan dit toernooi deel te nemen in het begin van hun carrière. Ook van dit deelnemersveld zijn al diverse spelers eerder in ons clublokaal actief geweest en kennen de gezellige sfeer binnen onze vereniging.

Het toernooi is dit jaar weer een meerdaags toernooi, nadat het NK junioren in 2020 vanwege de coronabeperkingen in een eendaags toernooi was gegoten. Machiel Weistra werd vorig jaar overtuigend kampioen en is er ook dit jaar weer bij om zijn titel te kunnen verdedigen. Opvallend is dat er slechts 5 deelnemers zijn en dat deze jaargang geen NK-debutanten naar Westerhaar afreizen.

Het belooft naast een spannend toernooi ook een zwaar toernooi te worden met maar liefst twee dagen met dubbele rondes. De eerste ronde start op donderdagochtend 22 juli om 11.00 uur. De tweede ronde start dezelfde dag om 18.00 uur. Op vrijdag 23 juli zijn er ook 2 ronden, om 10.00 uur en 18.00 uur. De slotronde is zaterdag 24 juli om 10.00 uur.

Als arbiter treedt dit toernooi Harry Hoonhorst uit Nijverdal op. Er wordt weer gespeeld op elektronische damborden zodat alle damliefhebbers overal ter wereld via internet van de partijen van dit toernooi live kunnen genieten. De link staat op de website van onze damclub www.damclubwittevanmoort.nl

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Veld uit Westerhaar en Noppers Aangenaam Fietsen uit Kloosterhaar. Zij steunen hierbij de damsport en maken een dergelijk damtoernooi voor onze vereniging mogelijk. Sportwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand zal het toernooi op donderdagochtend openen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens het toernooi in het clubgebouw van Damclub Witte van Moort aan de Asterstraat 28 in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier