N36 bij Westerhaar – Vriezenveenwijk aangepakt

1
780

Rijkswaterstaat verlengt invoegstroken

Rijkswaterstaat verlengt op korte termijn de invoegstroken van de N36 bij Westerhaar-Vriezenveensewijk, om de verkeersveiligheid op die locatie te verhogen. De afgelopen jaren heeft zich daar een aantal verkeersongevallen voorgedaan.

Verkeerswethouder Roel Koster: “Als college zijn wij blij dat Rijkswaterstaat de noodzaak van de aanpak onderkent en dat ze prioriteit geeft aan deze situatie.”  Koster prijst daarbij ook de rol die zijn voorganger, Martha van Abbema, heeft gehad in dit resultaat: “Mede dankzij haar inspanningen en de contacten die ik nadien met Rijkswaterstaat heb gehad hebben we dit resultaat behaald.” Eén van die inspanningen van Van Abbema was een indringend bestuurlijk gesprek, dat in februari 2009 heeft plaatsgevonden tussen de gemeente Twenterand en Rijkswaterstaat.  

Handtekeningenactie

Dat gesprek met Rijkswaterstaat was een gevolg van een door de plaatselijke bevolking op touw gezette handtekeningenactie. De essentie van die actie was het dringende verzoek om maatregelen te treffen tegen de huidige te korte in- en uitvoegstroken bij de op- en afritten nabij Westerhaar-Vriezeveensewijk. Binnen de plaatselijke bevolking leefde het gevoel dat dat de oorzaak was van diverse ongevallen, waarvan sommigen met fatale afloop.  

Zoals het er nu uitziet wordt in het weekend van 20 november a.s. met de werkzaamheden begonnen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor het eind van het jaar zijn afgerond. Over het werk zelf en de omleidingsroutes zal Rijkswaterstaat binnenkort communiceren

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier