Mexicaanse griep breekt uit in regio

0
1126

TWENTE/ACHTERHOEK – De Mexicaanse griep staat op het punt van een massale uitbraak in Oost-Nederland. Dat zegt Erik Maarsingh, hoofd algemene gezondheidszorg van de GGD Twente.Er zijn nu negen officiële gevallen in deze regio. Mogelijk komen er daar vandaag vijf bij als de uitkomst bekend wordt van onderzoek naar mogelijk besmette patiënten, onder wie een nieuw geval in Losser.

Maarsingh: „En hoe meer erbij komen, hoe sneller het gaat.”
Hij wijst erop dat de besmettingsrisico`s steeds groter worden. Bij de mogelijk besmette patiënten is ook een Oldenzaler. Hij kan tijdens zijn vakantie in Spanje besmet zijn geraakt. Bij thuiskomst bleek hij ziek en meldde hij zich bij de huisarts.

Die deed meteen onderzoek en waarschuwde de GGD. De Oldenzaler wordt in quarantaine gehouden. RTV Oost heeft uit voorzorg een medewerker naar huis gestuurd die in Spanje op vakantie was met drie inwoners van Overdinkel die besmet terugkeerden. Ook een meisje uit Losser zou in dat land zijn besmet. Een winkelier in Losser heeft een van zijn medewerkers naar huis gestuurd die op vakantie is geweest met personen bij wie het virus is geconstateerd. De medewerker wordt inmiddels medisch onderzocht.

Volgens geruchten zou een toerist uit Enschede onlangs langer op Kreta hebben moeten blijven als Mexicaanse grieppatiënt. De GGD wil alleen bevestigen dat in een groep Nederlandse jongeren in de partystad Chersonissos de besmetting is geconstateerd. Of het om een Tukker gaat, weigert de GGD aan te geven. „Op individuele gevallen gaan wij niet in.”
In ons land zijn tot nu toe 170 gevallen van Mexicaanse griep geregistreerd.

De regio werd begin mei met het eerste geval van griep geconfronteerd toen een driejarig meisje uit Aalten besmet terugkwam uit Mexico. Daar had ze met haar familie een huwelijk bijgewoond. Ze was doodziek, maar knapte thuis snel weer op. In Aalten bleek later nog iemand ziek.

In Twente werden begin deze maand twee gevallen van besmetting bekend. De patiënten herstelden zonder dat ziekenhuisopname nodig was.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier