Met een gerust gevoel op vakantie? Denk aan de beveiliging van uw woning

0
759

logo-Politie.jpgMet de zomervakantie in aantocht, willen wij u graag attenderen op de inbraakveiligheid van uw woning. De tips hieronder dragen ertoe bij dat uw woning in de vakantie minder interessant wordt voor inbrekers.

Vraag buren, familie of kennissen om op uw huis te letten.
Controleer of alle ramen en deuren afgesloten zijn. Heeft u trouwens goed hang- en sluitwerk? Meer informatie hierover staat op www.politiekeurmerk.nl.
Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is. Gebruik bijvoorbeeld tijdschakelaars voor de verlichting.
Laat niet aan derden weten dat u op vakantie bent. Bijvoorbeeld via uw antwoordapparaat, voicemail, e-mailassistent of online via bijvoorbeeld Twitter en Facebook.
Houd de gordijnen open en laat de planten voor de ramen staan.
Vraag iemand of hij de brievenbus regelmatig leegt en laat de post neerleggen op een plek die van buitenaf niet te zien is.
Sluit binnendeuren en kasten niet af. Zo voorkomt u extra schade als er toch bij u wordt ingebroken.

Wees alert!
Bent u thuis in de vakantie? Houd dan uw buurt in de gaten. Ziet u bijvoorbeeld onbekende personen die zich verdacht gedragen? Bel dan direct 112.

Is er toch ingebroken?
Doe altijd aangifte bij de politie wanneer er bij u is ingebroken! Alleen dan kan de politie actie ondernemen. Maak voor het doen van aangifte een afspraak via 0900 8844. Meer informatie over inbraakpreventie staat op www.politie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier