Ledenvergadering V.V. Voorwaarts.

1
844

Maandag 22 oktober j.l. werd de jaarlijkse algemene ledenvergadering van V.V. Voorwaarts gehouden. Voorzitter Gerhard Aalderink opende de ledenvergadering, waarbij een 50-tal leden aanwezig waren om 20:00 uur.

Secretaris Ronald de Jong gaf een terugblik op het seizoen 2006-2007. Sportief gezien heeft de hoofdmacht van de Westerhaarse club de boot gemist. In de reguliere competitie moesten ze net voor het einde afhaken. En de nacompetitie was duidelijk teveel. De A1 en D1 echter slaagden er in het bekertoernooi van de KNVB district Oost regio 10 te winnen. Daarnaast kwam ook de ingezette herstructurering van de jeugdafdeling aan de orde. Verder werd er ook ingegaan op het verlies van een drietal leden, met name het overlijden van Herman Slot en Henk Mulder, die beide zeer plotseling overleden, heeft grote indruk gemaakt binnen de vereniging.

Penningmeester Berthil Krikken moest het afgelopen seizoen afsluiten met een klein negatief resultaat. Om in de komende tijd een gezonde boekhouding te kunnen laten zien, zijn de contributiebedragen en de consumptie van alcoholische dranken aangepast.

Voorzitter Aalderink was van mening dat door de komst van een aantal nieuwe selectiespelers en vooral niet te vergeten onze eigen jeugdspelers, zowel het 1e als het 2e elftal zich behoorlijk hebben weten te versterken. Daarnaast zei hij dat het beleid erop gericht is om een stabiele derde klasser te worden en hij wenste de nieuwe hoofdtrainer Jan van Beek hier veel succes bij. Het aantal voetballende senioren leden zit weer in de lift, op dit moment zijn er een kleine negentig spelers beschikbaar voor 5 seniorenelftallen. De technische commissie is zich dan ook aan het beraden om een zesde elftal te formeren.
Het beleid bij Voorwaarts is er dan ook op gericht om volgend seizoen 6 seniorenelftallen te hebben en misschien nog een extra dameselftal. Je zou zelfs nog kunnen denken aan een veteranenteam dat bijvoorbeeld donderdag ’s avonds een competitie speelt tegen de Twenterandse clubs.

T.a.v. het accommodatiebeleid van de gemeente conformeert Voorwaarts zich aan de standpunten van de overige clubs in de gemeente. Uiteraard is Voorwaarts niet tegen een kunstgrasveld, maar als het voorstel van de eigen bijdrage in de aanlegkosten en de hoge huurprijs gehandhaafd blijft dan het voor hen financieel niet haalbaar.
Sterker nog, ze zijn van mening dat voetbal een basissport is en dat dan ook de aanleg geheel voor rekening van de gemeente dient te zijn. Wat ook zorgen baart is dat ze nog steeds niets van de gemeente horen over het herinrichten van het sportpark ’t Twistveen.
“We willen best meewerken aan een herindeling van het Twistveen maar het mag niet ten koste gaan van ons sportterrein. Ik zou me kunnen voorstellen om van de ijsbaan een multifunctioneel gebeuren te maken voor zowel de atletiek als andere sportverenigingen gebruik van kunnen maken. Zelfs zou het een ruimte kunnen zijn om het jaarlijkse volksfeest te houden. Het is maar een idee.”

De trein van de werkgroep strategisch overleg 2007-2012 is na het overlijden van Herman Slot tot stilstand gekomen. Het Algemeen Bestuur is opzoek naar personen die bereidt zijn mee te denken over de toekomst van de club.

bonne_niks_40jaar_lidmaatschap_400  mans_nijboer_voor_het_50jarige_lidmaatschap_schap_400 

Bij de jubilea waren er huldeblijken wegens 25 jaar lidmaatschap van Albert Mulder. Bonne Niks ontving een speldje voor het veertig jarig lidmaatschap, vijftig jaar lid waren Mans Nijeboer en Reinder Bakker.

                                       joopschoenmaker_400

 Als laatste kreeg Johan Schoemaker de gouden speld van KNVB vertegenwoordig Joop van den Berg opgespeld voor zijn jaren lange inzet als bestuurslid, kantinebeheerder en consul van Voorwaarts.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier