Kudde schapen begraast Veengebied

0
962

schaapskudde_041__kopie_400Vrijdag 25 juni arriveerde een schaapskudde van 500 dieren in het Veenschap in Vriezenveen. De kudde bestaat uit Drentse Heideschapen, Scottish Blackface en Bentheimer Landschafe.

De kudde wordt gehoed door een herder die daarbij geassisteerd wordt door een aantal honden. Overdag is de kudde in het veengebied aan het Hazenpad actief. Tijdens de nacht worden ze bijeengebracht op een afgerasterd stuk weiland eveneens aan het Hazenpad.

De kudde is ongeveer 10 dagen in het gebied, zodat de kudde gedurende twee weekenden te bewonderen is. Op de beide zaterdagen, 26 juni en 3 juli, in deze periode is het Veenmuseum geopend. Een mooie gelegenheid om zowel het museum als de kudde te bezoeken.

De bedoeling van het begrazen door deze kudde is om het veengebied weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Dit betekent dus dat zoveel mogelijk begroeiing door de schapen wordt opgegeten.

De kosten van deze mobiele kudde worden o.a. betaald door subsidies van de gemeente Twenterand en de Provincie Overijssel. Het Hazenpad is de zandweg tussen de Hoffmansweg en de Paterswal. Op de hoek van de Paterswal en het Hazenpad vindt u het Veenmuseum.                                        -foto; Hermien Schipper-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier