Kosteloos trouwen in Twenterand

0
2095

bruidspaar_458Het kosteloos huwelijk blijft ook binnen de gemeente Twenterand voor iedereen tot de mogelijkheden behoren. Het gaat dan om de huwelijken zonder ceremonieel vertoon maar vanzelfsprekend met de wettelijke formaliteiten zoals het opmaken van de akte van huwelijk of geregistreerd partnerschap en bij het huwelijk het geven van het jawoord en het beschikken over de vereiste getuigen.

Als een aanstaand bruidspaar toch wat meer invulling wil geven aan het trouwen voor de burgerlijke stand, bijvoorbeeld met een speech en/of op een andere locatie, dan worden de kosten daarvan uiteraard wel in rekening gebracht.

De mogelijkheid om kosteloos te trouwen is wettelijk vastgelegd. Wel is het voor de gemeente mogelijk leges te vragen voor alle andere ceremoni묥 aspecten. In voorkomende gevallen kan de kwijtscheldingsregeling ingezet worden voor minder vermogenden (op grond van de Wet rechten burgerlijke stand), zodat ook zij in aanmerking kunnen komen voor een plechtigheid waarbij aandacht is voor enig ceremonieel.

Gemeenten met meer dan 10.000 inwoners moeten tweemaal per week gelegenheid bieden kosteloos te trouwen. Onder deze regeling valt ook de kosteloze registratie van partnerschappen. In Twenterand wordt hieraan invulling gegeven op maandag en dinsdag tussen 09.00-10.30 uur in een spreekkamer of, afhankelijk van de grootte van het gezelschap, in de trouwzaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier