Koploper De Esch beëindigt sterke reeks van Voorwaarts

0
1789

Zonder Dinand Stuifzandt, Tim Harms en Stein van Nuil begon Voorwaarts om even over half 3 aan het pittige karwei.

Het begin was een beetje aftastend van beide kanten. In de 12e minuut vond Stef Kosters echter een opening in de Voorwaarts defensie. Vanaf links komend vond hij met de rechter de verste bovenhoek: 0-1. Een prachtig doelpunt. Een minuut later kreeg Nick Wessels de 1e kans voor Voorwaarts. Zijn schot werd prima gekeerd. De rest van de 1e helft werd er niet meer gescoord. Wel was De Esch gevaarlijker mede door meer kwaliteit voorin.

Na rust een ander spelbeeld. Voorwaarts nam veel meer initiatief. In de 51e minuut kopte Bernd Bove net over. Nick Wessels kopte van dichtbij in de handen van de keeper. In de 58e minuut wisselde trainer Nijzink 2 keer: René Eggink en Nick Wessels eruit, Sander Scherphof en Mauro Slatius erin. Na drie minuten leverde dit al de gelijkmaker op. Bernd Bove stoorde vroegtijdig, trok de bal terug naar rand 16 meter. Mauro Slatius schepte de bal over de doelman, via onderkant lat sprong het leder van achter de doellijn weer het veld in : 1-1.

Na deze dominante periode kwam er daarna weer meer evenwicht in de wedstrijd.  Het kon beide kanten op. De Esch werd de gelukkige. In de 79e min gaf scheidsrechter Sabine Wissink een wel erg gemakkelijke vrije trap aan De Esch. Ze was nogal gevoelig voor appelleren. De vrije trap van Stef Kosters (ruim 25 meter) was niet geheel onhoudbaar 1-2. Met Kilian Ekkel in plaats van Kevin Klos speelde Voorwaarts daarna vanzelfsprekend alles of niets. Het werd niets. In de 89e profiteerde Thomas Elbersen van de geboden ruimte: 1-3. Volgende week maar eens kijken in Kloosterhaar of Voorwaarts de sterke reeks weer op kan pikken.

Berghuis; de Lange, B Wessels, Lars Bove en Roelofs; Klos (80. Ekkel)  Boertje Eggink (58. Scherphof) Bernd Bove; Dogger en N Wessels (58. Slatius)