Kommaarop! Nieuw concept in Kulturhus De Klaampe

0
614

Intensieve samenwerking voor activiteiten
Binnen Kulturhus De Klaampe in Westerhaar wordt intensief samengewerkt onder de verschillende gebruikers. Deze samenwerking vindt plaats op ieders vakgebied, maar ook daarbuiten lijdt het tot mooie initiatieven. Het enthousiasme tijdens de regelmatige bijeenkomsten heeft er toe geleid dat er één keer per maand een gezamenlijke activiteit wordt georganiseerd.
Het is voor Kulturhus De Klaampe, haar gebruikers, maar vooral de inwoners van Westerhaar van belang activiteiten te ontwikkelen, met als doel een zo breed mogelijk programma te bieden.

Introductie scheiding

Dankzij dit gezamenlijk initiatief vindt woensdag 10 september van 14.00 tot 16.00 de eerste editie van Kommaarop! plaats.
Tijdens deze eerste Kommaarop! verzorgen fysiotherapiepraktijk Twenterand en Stichting ZorgSaam Twenterand een cursus valpreventie, waarbij ook het op de juiste manier gebruiken van een rollator op de agenda staat. Het is een gegeven dat bij het ouder worden spierkracht, conditie en lenigheid afnemen; tevens nemen door verschillende oorzaken het evenwicht en reactiesnelheid af waardoor men sneller kan komen te vallen, met alle nare gevolgen van dien. Door gerichte functionele oefeningen te doen die : -kracht en conditie -lenigheid -balans en evenwicht
vergroten ,kan voorkomen worden dat men bewegingsangst en valangst ontwikkelt. Die angst ligt vaak ten grondslag aan een toenemend aantal valpartijen in/ rond het huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier