Kloppenburg wint damdag Denk en Zet Westerhaar

0
1440

kloppenburg-wery.jpgNiek Kloppenburg heeft de damdag van Westerhaar gewonnen. In het clubhuis van Witte van Moort versloeg de Almeloër als enige van de 27 deelnemers al zijn rivalen.
Gemakkelijk ging de zege van Kloppenburg niet. In de hoofdklasse B raakte de dammer in het duel met Theo Leoné in een verloren positie. Toen de speler uit Borne echter een vangstelling over het hoofd zag was het pleit snel beslecht.
Op de damdag werd gespeeld in groepen van vier spelers. Voor iedere partij was per speler een uur denktijd uitgetrokken. Wie zijn tijd volop benutte zat zes uur achter het bord. Inzet waren uitgebreide vleespakketten, beschikbaar gesteld door advocatenkantoor Dijks Leijssen uit Enschede.
Op papier de zwaarste poule was de hoofdklasse A met spelers die allen een rating hebben ruim boven de 1200 punten. Na een barrage met Gerbrand Hessing (Westerhaar) zegevierde de Dedemsvaarter Bert Aalberts. De Almeloër Herman Hilbrink en Jan van Dijk uit Ureterp hadden het nakijken.
In de hoofdklasse C triomfeerde de Groninger Jaap Huizinga. Hij raakte slechts een punt kwijt aan Gert Drent.
In de eerste klasse waren de overwinningen voor Mark Paters en Gerrit Kloppenhouwer. Ton Orriëns en Gerard Endeman zegevierden in de tweede klasse.
Joost Wery van Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte uit Enschede, reikte namens de sponsor de prijzen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier