Kansrijk duel tussen Voorwaarts en ASV’57 eindigt in remise

0
1778

Voorwaarts moest na een aantal nederlagen op zoek naar de broodnodige punten , ASV is goed begonnen aan de competitie en heeft voor de wedstrijd 7 punten.
Om exact half 3 floot scheidsrechter Geubels voor het eerst deze middag, Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd. Al in de 1ste minuut kon de van een blessure terug kerende Tin Harm de keeper testen, deze doorstond de test goed maar ASV was gewaarschuwd. In de daarop volgende minuten maakte Voorwaarts die de dienst uit maar kwam nog niet tot scoren. Echter in de 8se minuut wilde wederom Tim Harms op de rand van de 16 meter uithalen maar kreeg een tikje kreeg waarop de scheidsrechter niets anders kon dan een vrije trap aan Voorwaarts geven. Gert Dogger en Lars Bove gingen beide achter de bal staan. Waar iedereen dacht dat Gert Dogger deze zou nemen schoot Lars de bal door de muur en liet daarbij de keeper kansloos, 1-0.
Voorwaarts bleef druk zetten en de vrije buiten spelers zoeken. Tussen de 10de en 25ste minuut had Voorwaarts het moeten en kunnen afmaken. Een aantal goede aanvallen werden niet benut. Na de 25ste minuut kwam ASV wat beter in de wedstrijd en ging het redelijk gelijk op. In de 31ste minuut kwamen de gasten tot scoren. Lars Stokman sneed door de verdediging en scoorde in de verre hoek de 1-1, op dat moment tegen de verhouding in. Er volgde een rommelige fase aan beide kanten. Vlak voor de rust kreeg Voorwaarts nog 2 dikke kansen maar Gert Dogger, Mauro Slatius en Tim Harms wisten de bal niet achter de keeper van ASV te krijgen. Ruststand 101 waar Voorwaarts zeker 2 doelpunten meer had moeten hebben.
Na de thee begon Voorwaarts goed met direct een goede aanval via Mauro Slatius en Gert Dogger maar Gert schoot ruim over. Daarna volgde de een goede fase van de gasten en Voorwaarts moest alle zeilen bij zetten om niet tegen een achterstand aan te lopen. Nog maar zelden kwam Voorwaarts er goed uit en de verdediging werd getest alsook de keeper die een aantal goede reddingen had.
Voorwaarts bracht na een uur spelen Berd Bove en Wout Roelofs in het veld. Dat leverde meer balans op en resulteerde dit al snel in de 2-1 voor Voorwaarts. Een mooie steekpass van Bernd Bove op Kevin Klos leverde een prima voorzet op die Tim Harms goed naar de grond kopte en in het net belandde. Echter was dit blijkbaar voor ASV ook een wake-up want vanaf dat moment was ASV voetballend de bovenliggende partij. Voorwaarts kwam er nog maar moeizaam uit en moest net als in de 1ste helft zich beperken tot verdedigen. Het doelpunt van ASV hing in de lucht. De klok tikte de minuten weg maar Voorwaarts kon niet voorkomen dat ASV de gelijkmaker binnen tikte, 2-2. Daarna volgde een bizarre slotfase. Beide teams hadden nog wel 2 of 3 keer kunnen scoren waarbij ASV vooral een aantal goede kansen zelf om zeep hielp door ze over en naast te schieten. Aan de andere kant redde de keeper van ASV zeker 3 keer een 1 op 1 situatie van Tim Harms, Nick Wessels en Mauro Slatius. In de allerlaatste seconden was hij echter gepasseerd, de rebound van Mauro Slatius werd te zacht in geschoten waardoor een verdediger op de doellijn redding kon brengen. Direct daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Voor de neutrale toeschouwer een vooral spannende pot voetbal, voor de beide trainers en bij behorende supporters misschien wel een teleurstelling.
Het meest positieve aan deze wedstrijd was dat Voorwaarts heel veel kansen creëerde. Blijf je dat doen, dan volgen de doelpunten vanzelf. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij OZC’21 in Ommen.
Opstelling: Berghuis, de Lange, B. Wessels, L. Bove, Scherphof (57. Roelofs), Boertje, Klos, Eggink (57. B. Bove), Dogger (76. N. Wessels), Harms, Slatius