Kampioenschap begint te lonken voor Voorwaarts.

0
839

vvvoorwaartslogo_171_01
Zaterdagmiddag stond het boerenerf helemaal vol met auto`s die voornamelijk uit Westerhaar afkomstig waren. Deze buurman stelt elke zaterdag bij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van MVV`69 uit Marle zijn erf ter beschikking. Marle, daar vond de 18e competitiewedstrijd van het seizoen plaats en er woei een gure wind over sportpark de Leemkamp.
Voorwaarts speelde in de vertrouwde samenstelling, alleen Israël Basmaci ontbrak nog. Vanaf de eerste minuut probeerde Voorwaarts te voetballen en dat leverde al in de 4e minuut een doelpunt op. Gert Dogger nam een corner op rechts en het was Ton Tijhuis die met een omhaal keeper Dyon Fikkert verraste.
Voorwaarts bleef ook na deze goal goed door voetballen hetgeen in de 12e minuut al resultaat opleverde. Patrick Webbink kreeg de bal op 20 meter van de goal en bedacht zich geen moment. De bal verdween prachtig in de bovenhoek en de 0-2 was een feit.
Na een half uur spelen omzeild Gert Dogger de buitenspelval van MVV`69, ook de uitlopende keeper Fikkert was kansloos en vanaf 40 á 50 meter schuift Gert de 0-3 binnen.
Voor de meegereisde Voorwaarts supporters zou het mooi zijn om eens een poging richting de 10 doelpunten te gooien.
Maar daar was MVV`69 het niet mee eens. De wedstrijd begon ietwat grimmiger te worden en de spelers van MVV`69 begonnen zich te ergeren aan de beslissingen van Scheidsrechter Tuinbeek.
Maar hierdoor lieten de Voorwaartsen zich niet uit de concentratie halen. In de 35e minuut is er weer een corner van Gert Dogger die bij de achterste paal door wederom Ton Tijhuis wordt binnengelopen, 0-4. Tijdens deze actie tussen enkele Voorwaarts- en enkele MVV- spelers komt Mark Ekkel raar ten val en staat er vervolgens iemand op zijn gezicht.
Gehavend wordt Mark naar de kant gehaald en naar de huisartsenpost vervoerd waar enkele hechtingen noodzakelijk worden geacht.
Vlak voor de thee is het de voor Mark Ekkel ingevallen Thom van de Woning die op rechts doorkomt na een mooie dieptepass van Patrick Webbink. Thom geeft de bal vervolgens voor op Theo Mulder en de clubtopscorer scoort beheerst de 0-5.
In de rust wordt de geblesseerde Ton Tijhuis vervangen door Bernard Minkjan.
Al in één van de eerste minuten na rust is het Theo Mulder die een foute terugspeelbal onderschept en z`n tweede, 0-6, van de middag scoort.
Ook MVV`69 blijft achter de eregoal aanjagen. Met soms stevige duels proberen ze Voorwaarts van verder scoren af te houden. Toch zal Voorwaarts nog één keer keeper Fikkert passeren.
De voor Gerran Protzman ingevallen Hendrik Jan Mensink schiet de bal onder de keeper door en zet hiermee de 0-7 op het denkbeeldige scorebord.
De hele wedstrijd overziend was het een nuttige, zeker niet spectaculaire overwinning.
Maar ondanks dat wel weer een wedstrijd dichter bij eventuele promotie naar de derde klasse.