Jeugddammers stralen tijdens damfestijn bij Witte van Moort

0
348

Zaterdag 11 november was het dan zover. Een kleine dertig jonge dammers en damsters mochten in Westerhaar-Vriezenveensewijk weer de degens met elkaar kruisen. Damclub Witte van Moort was dit keer de gastheer voor het organiseren van een toernooi in het kader van de zogenaamde PODB-cup. Het idee van de cup is een regionale competitie in diverse plaatsen in Overijssel om jeugddammers met elkaar te verbinden en het damspel te laten beoefenen.

Veel kids keken er van tevoren naar uit, dat bleek ook wel uit het enthousiasme tijdens het toernooi. Leuk overigens om ook te zien dat veel ouders en begeleiders hun jeugd uit o.a. Gramsbergen en Dedemsvaart kwamen aanmoedigen! Ook vanuit Hattem en omstreken waren enkele gasten meegereisd.

Allen werden door jeugdcoördinator Frank Schippers van Witte van Moort welkom geheten.

Na het warme welkom was het trainer Jeffrey Steen die de enthousiastelingen in poules indeelde. Er werd in een aantal rondes fel gestreden om de bovenste plekken, ook al werd erop gehamerd, dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Namens de plaatselijke trots mocht Levi Letteboer debuteren. Saillant: ongeveer 46 jaar eerder begon vader Bertwin Letteboer met dammen bij de club. Voor Lotte Potgieter was het de tweede keer dat ze meedeed aan het jeugdformat. Beiden speelden verdienstelijk.  In de prijzen voor Witte van Moort vielen Jaïr Rotich en Bram Oelen met een keurige vierde plek. Beau Huiskes werd in zijn poule gedeeld derde, maar kon in de barrage net niet het begeerde eremetaal claimen.

Het was weer mooi om trotse glimlachen en soms zelfs verwondering op het gezicht van de kinderen te zien als er mooie zetten worden uitgevoerd én kinderen hun felbegeerde beker in ontvangst nemen. Na een kleine drie uur achter de borden gingen de kids na de prijsuitreiking en de bijbehorende afsluiting voldaan en gemotiveerd huiswaarts.

Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi en kijkt met genoegen uit naar de regionale schooldamkampioenschappen die eraan zitten te komen.

Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Volwassenen zijn elke donderdag vanaf 20.00 uur van harte welkom. Voor scholen die ook interesse hebben aan een dynamisch toernooi en kennismaking met de damsport, laat het ons gerust weten en neem contact met ons op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier