Jan van Dijk winnaar eerste online damcompetitie damclub Witte van Moort

0
493

Als damcommunity zijn we al best gewend aan online toernooitjes, online trainingen en correspondentie dammen.
Ik kan me nog goed herrineren dat de eerste online damactiviteiten al meer dan 20 jaar geleden, Arena als ik me niet vergis.
Daarna zijn natuurlijk de online mogelijkheden enorm verbeterd in zitten we nu op het nivo van AI (kuntsmagite intelligentie) en de platforms herkennen nu al of er hulpmiddelen gebruikt worden.
Uiteraard kun je spelen vanaf elk apparaat, laptop, tablet en mobiele telefoon.
Aangezien de Nederlandse regering nog steeds niet de mogelijkheid schept om -face to face- een clubavond te organiseren, begon het zo langzamerhand wel weer te kriebelen bij de leden en het bestuur van damclub Witte van Moort uit Westerhaar.
Besloten werd om een 6-tal avonden te reserveren voor een online clubtoernooi, gekozen werd voor een sneldamvariant, zodat elke avond een toernooi op zich was.
Voor Bart Stegeman was dit een zeer aangename verrassing aangezien de oud clubvoorzitter al meer dan tien jaar in Slovenië woont en daardoor niet aanwezig kan zijn op de normale clubavonden.
De opzet was simpel, er moest een WVM gebruikersnaam aangemaakt worden op het portaal PlayOK en de aanwijzigingen om mee te doen aan de toernooitjes was eenvoudig.
Het speeltempo was bepaald op 3 minuten per persoon met daarbij een extra 3 seconden per gespeelde zet. Hierdoor duurden de 6 rondes die gespeeld werden met het zwitsers systeem niet langer dan anderhalf uur.
Door het vrijblijvende karakter deden er in totaal 21 leden mee aan het online gebeuren wat een zeer goed gemiddelde is. Je kon natuurlijk er ook voor kiezen om maar de helft van de toernooien mee te doen.
Na de zes toernooien werd er ook een totaal stand omgemaakt en alle verdiende punten bij elkaar opgeteld, dus om de bokaal mee naar huis te nemen werd er wel verwacht om er bij alle zes bij te zijn.
De overall winnaar werd vermaarde sneldammer en speler van het eerste team – Jan van Dijk, met op de 2e en 3e plek respectievelijk Martijn de Leeuw en Peter Hoopman.
In de eerste klasse werd Lars Knol 1e en Koert Meuleman en Bennie Hessing vulden het verdere podium.
De geldprijzen die verbonden waren aan het winnen van de toernooitjes en het eindklassement werden natuurlijk ook online uitbetaald.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Typ je naam hier