INFORMATIEAVOND OVER BUITENGEBIED

0
767

WESTERHAAR – Op 7 februari wordt in kulturhus De Klaampe een informatie-avond georganiseerd voor het buitengebied van Twenterand. Deze avond is georganiseerd rond de ontwikkelingen die het buitengebied doormaakt.

Er is een verschuiving in het gebruik te zien: naast de bestaande economische dragers, waarvan de landbouw nog steeds de grootste grondgebruikfunctie is, ontstaan nieuwe economische dragers. De informatieavond is opgezet om bij te dragen aan ideevorming en het leggen van contacten.

De avond bestaat uit twee inleidingen, één over Rood voor Rood en één over de versterking van de bedrijvigheid in Twenterand (door invulling van VAB`s). Gebiedscoördinator mevr. Haakmeester krijgt veel vragen over de Rood-voor-Rood-regeling (slopen van landschaps-ontsierende bebouwing en bouwen van een vervangende woning) en de invulling van VAB`s (vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing): wat zijn de mogelijkheden en randvoorwaarden? Hier wordt uitgebreid op ingegaan.

Het tweede deel bestaat uit een kleinschalige informatiemarkt waarbij vragers naar en aanbieders van informatie contact met elkaar kunnen leggen. Dit kan variëren van het verstrekken van inhoudelijke informatie over bijvoorbeeld de rood-voor-rood-regeling tot het vinden van bedrijfsruimte voor een startende ondernemer.

Er is ook gelegenheid contacten te leggen met organisaties die verstand hebben van de verschillende regelingen en ervaring hebben met het uitvoeren van projecten op dit gebied.

Gebiedscoördinator Elma Haakmeester organiseert de informatieavond samen met Herman Bulthuis, de projectleider van het project D`r an (project ter ondersteuning van startende ondernemers op het Twentse platteland).

Geïnteresseerden die meer willen weten over de informatie-markt, kunnen Haakmeester bellen, 840 547 of mailen, e.haakmeester@twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier