Hulpverlenersdag in het kader van 125 jaar Westerhaar

0
901

Op 4 september organiseerde de Brandweerclub Twente een “Open dag”op het feestterrein te Westerhaar. De Brandweerclub Twente is een kleine groep enthousiaste liefhebbers die met behulp van sponsoren alles in het werk stellen om oldtimer Brandweerauto`s te behouden en te restaureren met de bedoeling ze toe te voegen aan hun collectie.
Dat deze collectie de moeite waard is, konden de vele bezoekers ervaren toen ze de collectie bezichtigden afgelopen zaterdag. Er waren prachtige oldtimers te bewonderen zoals o.a. een DAF uit 1972 en 1976, een Magirus Deuts uit 1976,een Mercedes uit 1972, een Ford uit 1955 en 1963 en een Volkswagen uit 1963. Vanzelf sprekend waren de Brandweer Twenterand en diverse korpsen uit de regio ook aanwezig met hun moderne voertuigen.
Daarnaast waren het in samenwerking met de plaatselijke EHBO, St. Twentse Wens Ambulance, Ambulance Dienst Oost en de Brandweer verschillende demonstraties. Voor het publiek werd een auto ongeluk in scéne gezet waarbij de bestuurder, die bekneld zat, bevrijd werd door de samenwerkende hulpdiensten.
Ook de kinderen werden niet vergeten. Op het terrein stond een groot luchtkussen in de vorm van een brandweerauto, kinderen konden gesminckt worden en er was een ballonnenwedstrijd . De twee jarige Thijmen Lensen die ernstig ziek is en een groot fan van de brandweer is, kreeg van de Brandweerclub Twenterand een brandweer trapauto aangeboden.
Het weer was uitstekend, de belangstelling van groot, kortom een zeer geslaagd evenement dat mede door sponoren in de regio, in het kader van 125 jaar Westerhaar werd georganiseerd.

Foto`s van dit evenement zijn te vinden in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier