Hessing bereikt Finale!

0
696

logo_dammers_sm_131_04Getmanski gedeeld eerste in damnacht Hoogeveen, Hessing bereikt Finale!

Afgelopen weekend (3/4 juli) werd de damnacht van Hoogeveen gespeeld. Witte van Moort was met zes deelnemers goed vertegenwoordigd. Na vijftien voorronden bereikten Internationaal grootmeester Alexander Getmanski en Gerbrand Hessing de finalepoule.
Om de spanning te verhogen, werd er in de finale gespeeld om dubbele punten. Zo was er voor een overwinning vier punten te verdienen en voor een remise twee punten. De finale met drie Internationaal Grootmeesters en vier oud NK-finalisten kende een ongekend hoog niveau.
Topspeler van Witte van Moort “Alexander Getmanski” eindigde op een gedeelde eerste plaats samen met J.M. Ndjofang en Alexander Baljakin. Aangezien Ndjofang meer punten had behaald in de finale, werd hij gekroond tot winnaar van de damnacht. Getmanski moest het met zilver doen. Gerbrand Hessing eindigde in de sterk bezette finale op een keurige achtste plaats. Komend seizoen zal Hessing, na een afwezigheid van twee jaar, weer uitkomen in het eerste team van Witte van Moort dat uitkomt in de Nationale Ereklasse.
Niek Kloppenburg speelde een prima voorronde en kwam slechts één punt tekort voor de finale. In de tweede poule kon Kloppenburg echter geen potten breken en eindigde op een negentiende plaats in het totaalklassement. Aanwinst voor komend seizoen voor het tweede team, “Bert Aalberts”, wist beslag te leggen op de eerste plaats in poule vijf en werd zo 41e. Ook Irene Stegeman speelde in poule vijf. Zij eindige op de 46e plek. Tot slot eindigde Jeroen Schokker als 60e van de in totaal 81 deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier