Hemelvaartsdag: Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld

0
670

Ook in 2011 brengt de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld op Hemelvaartsdag (2 juni a.s.) het museumterrein aan de Paterswal te Vriezenveen tot leven.

Het museum wordt die dag bewoond door leden van de plaatselijke toneelvereniging Simplonia en vele andere vrijwilligers van de Stichting Veenmuseum, die in originele kledij van zo`n 70 jaar oud in de hutten, de boerderij en het winkeltje het leven, wonen en werken in het veen uitbeelden.

Daarnaast zijn er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. turf graven, zeisen haren, boekweitpannenkoeken bakken, demonstraties van oude ambachten (stoelen matten, manden vlechten, boekbinden e.d.), en live muziek van o.a. de trekharmonicaclub Brucht, harmonicaspeler L. Klinkien en het orgeltje van G. Schepers.
De imkervereniging zal met een stand aanwezig zijn. 

In de hernieuwd ingerichte expositieruimte vindt de bezoeker een thematisch overzicht van de zaken die met de veenhistorie van de streek te maken hebben, waaronder de prachtige maquette met een overzicht van de verveningstechnieken.

Ouderwetse gerechten als boekweitpannenkoeken, kapucijners en bruine bonen met spek en ouderwets snoep is te koop en bij de koffie/thee kunt u genieten van de echte Twentse Krentenwegge. Dat alles tegen de achtergrond van de geur van brandende turf.                                       Deze dag hopen we ons nieuwe trotse bezit: een originele locomobiel (stoommachine) uit  1910 aan het publiek te kunnen laten zien, kortom het museum zal die dag letterlijk bruisen van het leven en is uw bezoek zeker waard!

Uiteraard rijdt de veentrein die dag weer vele rondjes met de bezoekers.

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier