Grote regioshow van Vogelvreugd

0
2044

Vogelvereniging Vogelvreugd uit Westerhaar houdt vanaf morgen (donderdag 2 december) tot en met zaterdag 4 december een grote regionale tentoonstelling te organiseren in het kader van het 125-jarig bestaan van Westerhaar. Tevens is dit de veertigste tentoonstelling van de vogelvereniging.
In 2001 heeft ‘Vogelvreugd’ al een keer een regioshow mogen organiseren. Toen was dat in de Vesterij van de Klaampe. Er waren toen ruim 900 vogels te bewonderen. Het was toen een groot succes.
De regio Regge en Vechtstreek telt maar liefst 14 verenigingen met meer dan 1.000 leden. Onder deze vogelhobbyisten bevinden zich kwekers die zowel nationaal als op wereldshows hun naam als topkweker hebben gevestigd. Zij zullen hun mooiste vogels toevertrouwen aan deze grote tentoonstelling.
Er wordt alles aan gedaan om de soorten in stand te houden, nu er een importverbod is op tropische vogels en parkietensoorten. Ook bij de cultuurvogels gelden er strenge regels. Er mogen geen vogels aanwezig zijn die niet voorzien zijn van door het ministerie van landbouw goedgekeurde ringen en alle vogels moeten uit eigen kweek verkregen zijn.
Het belooft een prachtige bonte verzameling van vogels te worden, die z’n weerga niet kent. Met allerlei soorten kanaries van wit tot roodfactorig en alles wat daar tussen zit, kleurvorm en postuur worden ze door de kwekers genoemd.
Tropische vogels zijn er in vele variëteiten. Gras- en grote parkieten, tropische duiven, te veel om op te noemen. Voor degene, die interesse heeft in deze show een unieke gelegenheid om er kennis op te doen. Het is beslist geen dure hobby. De leden en bestuur van Vogelvreugd helpen graag bij vragen.
Deze grote regioshow wordt gehouden in het verenigingsgebouw van de Nederlands hervormde kerk aan de Hoofdweg in Westerhaar. Donderdag 2 december wordt de show om 20.30 uur geopend. Vrijdag is de show te bezoeken van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier