Gratis compost voor Twenteranders

0
2059

compost_343Op zaterdag 12 april, de landelijke compostdag, kunnen inwoners van Twenterand op de gemeentewerf in Vroomshoop gratis een aanhangwagen compost ophalen. Wethouder mevrouw Van Abbema deelt zaterdag zelf de eerste compost uit op de gemeentewerf in Vroomshoop. Met deze actie worden de inwoners bedankt voor hun inspanningen om groente-, fruit-,en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan te leveren zodat het gecomposteerd kan worden. In 2007 is er in de gemeente Twenterand 2656 ton ingezameld om te composteren. Daarnaast wordt er veel gft-afval thuis gecomposteerd.

Wethouder mevrouw Van Abbema is een groot voorstander voor het scheiden van afval. ‘Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar levert ook een financieel voordeel op, doordat de verwerking van gescheiden afval minder kost in vergelijking met verwerken van ongescheiden restafval` aldus de wethouder. De scheiding van het gft-afval is de directe aanleiding voor de uitgifte van de gratis compost. Het afval wordt namelijk in compost verwerkt en hoeft niet te worden verbrand.

Inwoners van Twenterand kunnen zaterdag 12 april de compost ophalen tussen 10.00 en 14.00 uur op de gemeentewerf in Vroomshoop aan de Aziëlaan 16. Er mag maximaal één vracht ter grootte van een aanhanger worden meegenomen zolang de voorraad strekt (op=op). Er kan naar het identiteitsbewijs gevraagd worden.

Meer informatie
Inwoners die meer willen weten over de compostactie of de afvalinzameling kunnen contact opnemen met de Service Informatie Balie van de gemeente Twenterand via telefoonnummer (0546) 840840.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier