GIFT VAN DE FAKKEL VOOR DE OZO

0
1177

ozo_middag_09_1_320x200Afgelopen zaterdag was het weer feest voor zo`n 350 bewoners uit de 20 tehuizen waar de Overijsselse Zieken Omroep, beter bekend als de OZO haar uitzendingen verzorgd.
Vijf grote touringcars en tientallen rolstoelbusjes waren er nodig om deze mensen vanuit acht gemeentes in de regio naar Sporthal Noetsele in Nijverdal te brengen.
Daaronder ook bewoners van het Liefferdinck uit den Den Ham, `t Haarhuus uit Westerhaar en de Vriezenhof uit Vriezenveen.
De vele vrijwilligers van de OZO hadden de sporthal omgetoverd tot een gezellige feestzaal en bij binnenkomst werden de bewoners al getrakteerd op muziek van de harmonicagroep de Jennechies uit Wierden en op een lekker bakje koffie.
Na de opening kwamen de danseressen van het Serbodanceteam het podium op om hun stewardessendans te verzorgen uit de Rijssense Revue van afgelopen maart. Ook het vliegtuig dat toen gebruikt is, stond opgesteld in de sporthal. Nadat het Duo Tiz nix met de ouderen vele bekende liedjes had gezongen, kwamen tot verrassing van de vrijwilligers van de ziekenomroep twee heren het podium op. Namens de Fakkel hebben ze een bedrag van vijftienhonderd euro overhandigd aan voorzitter Dick Engbers van de OZO. Al meerdere verenigingen in de gemeente Hellendoorn hebben een bedrag gekregen uit de opbrengst van de verkoop van de Fakkel in Nijverdal. Dit bedrag zal door de OZO gebruikt worden voor het kunnen blijven verzorgen van deze feestmiddagen.
Het programma werd daarna vervolgd met nog meer zang en muziek en de gasten lieten zich het hapje en drankje prima smaken. Wel een beetje moe ondertussen van al die indrukken vertrokken de bewoners aan het eind van de middag weer met de bussen, terug naar hun eigen tehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier