Gesprek tussen provincie Overijssel en gemeente Twenterand

0
630

logo_gemeente_twenterand_182Verkenning van oplossingsrichting LOG`s
Op woensdag 25 maart is er een gesprek geweest tussen de provincie Overijssel en de gemeente Twenterand over de Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG`s). Doel van het gesprek was om dichterbij een oplossing te komen voor het LOG Fortwijk in Vroomshoop. De gemeente heeft de provincie aangegeven dat zij op verzoek van de raad externe deskundigen inzetten voor inhoudelijke bijstand op dit onderwerp. Wethouder Binnenmars is voorzichtig positief over de actuele ontwikkelingen. Ondanks dat Fortwijk als verwevingsgebied voor de provincie absoluut onbespreekbaar is. Binnenmars: “We verwachten dat de bevindingen van de experts ons voldoende informatie geven over de haalbaarheid van ons standpunt. Van daaruit kunnen we samen met de gemeenteraad kijken hoe we verder gaan.”

Zoals bekend willen gemeenteraad en college van de gemeente Twenterand het LOG Fortwijk omzetten naar een verwevingsgebied. Op 10 maart is er een motie aangenomen in de raad, waarin het college de opdracht kreeg externe deskundigheid in te zetten met als voornaamste doel Fortwijk om te zetten van LOG naar verwevingsgebied. Inmiddels is prof. Mr. Koeman, advocaat ruimtelijke ordening en milieu, aan het werk gegaan. Met een andere expert wordt gesproken over de aspecten van de volksgezondheid.

Raad op 14 april
Op 14 april wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de bevindingen van de heer Koeman. Ook zal het college van burgemeester en wethouders toelichting geven op het gesprek van 25 maart tussen gemeente en provincie. Het college wil voor de zomer komen met een visie op de LOG`s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier