Gemeentebelangen Twenterand passeert 100 leden-grens

0
803

Gemeentebelangen heeft er een historische mijlpaal bij. De jonge politieke partij is de grens van 100 leden gepasseerd. Het 100ste lid kwam uit Den Ham. Voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 had Gemeentebelangen Twenterand ruim 50 leden. Dat ledenaantal is nu verdubbeld.

Vooral de aanwezigheid op de Ondernemersbeurs tijdens het 150-jarig bestaan van Vroomshoop heeft het ledenaantal een enorme boost gegeven. Vlak voor de beurs stond de teller nog op 77 leden. Niet alleen tijdens de beurs, maar ook daarna stroomden de ledenkaarten binnen. Ook het vroege en heldere standpunt van de partij voor het behoud van de bibliotheekvestiging in Den Ham miste haar uitwerking niet. Juist in een periode dat een aantal Hammenaren zich nog meer door Gemeentebelangen gesteund voelt en zich prompt als lid aanmelden.

Fractievoorzitter Albert Engels blijft erbij dat de bibliotheek in Den Ham moet blijven. “Wij hadden hier tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in juni al financiële dekking voor gevonden, maar dat werd weggestemd omdat men ondermeer het aanstellen van een boventallige jurist belangrijker vond”, aldus Engels. Het is volgens de partij in de huidige omstandigheden beter om eerst te koesteren wat de inwoners van Twenterand waardevol vinden en de ambities even op een lager pitje te zetten totdat er betere tijden komen.

Engels is zeer verheugd over de ledengroei. Gezien de vele aanmeldingen heeft hij ook goede hoop op een sterke en lange kandidatenlijst. Uit alle grote kernen en enkele kleine kernen hebben zich nieuwe kandidaten aangemeld. De gesprekken met de kandidaten en lijstduwers vinden de komende weken plaats. Nieuwe kandidaten en lijstduwers/stemmentrekkers kunnen zich nog steeds bij de partij aanmelden. Een mailtje naar bestuur@gemeentebelangentwenterand.nl of een telefoontje naar 0546-659533 is al voldoende om een vrijblijvend gesprek aan te gaan. Meer informatie is te vinden op www.gemeentebelangentwenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier