Gemeentebelangen stelt vragen over ontbreken oplaadpunten OV-chipkaart

0
924

Er moeten sneller oplaadpunten voor de OV-chipkaart gerealiseerd worden in Vroomshoop, Vriezenveen en Westerhaar, zodat het reizen met het openbaar vervoer voor studenten en overige reizigers laagdrempelig blijft. Verder vindt Gemeentebelangen dat reizigers met het openbaar vervoer deze service verdienen, zoals ook in Den Ham het geval is, aangezien zij het aantal verkeersbewegingen vermindert en dus het milieu minder belast. Gemeentebelangen heeft over het ontbreken van oplaadpunten vragen gesteld aan het college van Burgemeester & Wethouders.

De OV-chipkaart is een nieuw betaalmiddel voor het openbaar vervoer. De kaart is even groot als een bankpas en bevat een onzichtbare chip en kan worden opgeladen met een saldo in euro`s, waarmee overal gereisd kan worden. Het saldo van een OV-chipkaart opladen kan het makkelijkst via zogenaamde oplaadpunten. De oplaadpunten zijn doorgaans gesitueerd in winkels, vaak postkantoren, waar al veel doorloop is, en op de treinstations.

In de gemeente Twenterand ontbreekt opvallend genoeg een oplaadpunt in Vroomshoop en Vriezenveen. Opvallend omdat inwoners juist daar veel gebruik maken van het openbaar vervoer. Niet zo verwonderlijk, in beide kernen passeert naast de bus ook de trein. Het vreemde is dat in Den Ham, waar zich geen treinstation bevindt, wel een oplaadpunt heeft. Daarnaast ontbreekt een oplaadpunt in Westerhaar. Volgens de door Gemeentebelangen ingewonnen informatie is het oplaadpunt in Den Ham aangewezen door vervoersbedrijven, naar aanleiding van advisering door provinciale staten en de gemeente Twenterand.

In oktober vorig jaar heeft, in overleg met reizigersvereniging ALMA, de heer Brinkman van Boekhandel Bruna Brinkman zich gewend tot openbaar vervoerbedrijf Syntus en daarna tot de gemeente Twenterand. Bruna Brinkman krijgt van jongeren zeer regelmatig de vraag waarom het postagentschap in Vroomshoop geen oplaadpunt heeft of waar überhaupt een dergelijk oplaadpunt te vinden is.

Tot op heden heeft het initiatief van de ondernemer na tweeënhalve maand geen concreet resultaat opgeleverd. Fractievoorzitter Albert Engels: “Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl wij blij moeten zijn met dit soort initiatieven. Dit kan niet de bedoeling zijn.” Reizigers uit de hele gemeente zijn nu aangewezen om naar Den Ham, Almelo of Hardenberg te reizen om daar eerst hun OV-chipkaart op te laden. “Niet echt klantvriendelijk”, vindt Gemeentebelangen. Dat Den Ham een oplaadpunt heeft is nauwelijks bekend. “Dus op het gebied van communicatie mankeert ook het één en ander”, zegt fractievoorzitter Albert Engels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier