Gemeente plant permanente kerstbomen

0
999

img_0008_1024x768_1024TWENTERAND – Het college staat welwillend tegenover de vraag van de Oranjevereniging Vroomshoop om een permanente kerstboom te plaatsen nabij de rotonde Hammerweg. Den HAM zet elk jaar op De Brink een kerstboom in de bestrating. Hier kan geen permanente boom worden geplant.

Er is een inventarisatie geweest van kerstbomen die elk jaar binnen de bebouwde kom geplaatst worden en van verlichting worden voorzien. Hieruit blijkt dat er eigenlijk vier locaties voor in aanmerking komen. In Vriezenveen wordt de kleine boom op eigen initiatief op het gazon Karel Schaapstraat/Garvesingel gedoogd. Hier is geen ruimte voor een permanente kerstboom. In de Meerkoet plaatste de intussen opgeheven buurtvereniging jarenlang een grote kerstboom. Hier is ruimte voor een permanente boom.

Op het grote plantsoen aan de Heemsteres in Den Ham staat al jaren een vaste spar van de gemeente. Deze wordt gebruikt wordt als kerstboom. Tegenover Kosterskamp 10 en 12 staat in het plantsoen een vaste spar van de gemeente. De bewoners (Bosch en Hofman) hangen hier elk jaar lampen in. Ook de bewoners van het Liefferdinck genieten hiervan. In Vroomshoop staat in het gazon in de Prinsenkamp elk jaar een kerstboom. De gemeente weet niet wie hiertoe actie onderneemt.

In Westerhaar-Vriezenveensewijk (zie foto) en de Pollen zijn geen gegevens bekend over kerstbomen.

Het gaat dus om 4 kerstbomen, maar in de Prinsenkamp wordt al een spar/kerstboom vervangen en in de Heemsteres is een spar aanwezig. Voor zo`n duizend euro per stuk worden nu twee kerstbomen (Nordmannspar) geplant met een hoogte van 3.50-4.00 meter. Het college vindt dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over de verlichting en de tijd waarop deze aangebracht en verwijderd wordt. Verder heeft het college afwegingscriteria en voorwaarden vastgesteld voor het geval dat er nu meerdere aanvragen komen. (delaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier